ΥΠΕΕ: Άμεση ενδυνάμωση και επαναλειτουργία του του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Athenaeum

0
69

Χθες, λοιπόν Δευτέρα έγινε η συνάντηση της Προέδρου του «Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Athenaeum» Άννα Κουκουράκη με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη. Η κα Κουκουράκη παρουσίασε στην υπουργό, αναλυτικά τις μεγάλες ζημιές, που υπέστη από αγνώστους το κτήριο της οδού Αδριανού 3, όπου στεγάζεται το Ωδείο και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum.

Οι άγνωστοι δράστες λεηλάτησαν το Κέντρο και κατέστρεψαν μουσικά όργανα και εξοπλισμό. Το Athenaeum ιδρύθηκε το 1974. Αρχικά στεγάστηκε σε νεοκλασικό κτήριο στην οδό Αμερικής, ενώ τον Σεπτέμβριο του 1998 μεταφέρθηκε στην οδό Αδριανού 3, σε διατηρητέο κτήριο του 19ου αιώνα. Το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum καθιέρωσε τον μουσικό διαγωνισμό «Μαρία Κάλλας» το 1977.

naftemporiki.gr

το ΥΠΠΟΑ θα προχωρήσει άμεσα σε έκτακτη ενίσχυση του Σωματείου «Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum» ώστε το συντομότερο δυνατόν να αντικατασταθούν τα κατεστραμμένα μουσικά όργανα και ο λοιπός εξοπλισμός, προκειμένου να καταστεί δυνατή η επαναλειτουργία του ωδείου.

naftemporiki.gr

Η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε ότι «Το έργο του Διεθνούς Καλλιτεχνικού Κέντρου Athenaeum, το οποίο φέρει τη σφραγίδα της αείμνηστης αρχιμουσικού Λούλης Ψυχούλη και συνεχίζει η Άννα Κουκουράκη, είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Το Athenaeum συσπείρωσε προσωπικότητες της μουσικής και του πολιτισμού και έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην μουσική παιδεία. Η διεθνής του δραστηριότητα με το βραβείο Grand Prix Μαρία Κάλλας, αλλά και το εκπαιδευτικό του έργο έχουν συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στη μουσική ζωή της χώρας. Οι καταστροφές, που υπέστη το κτήριο και ο εξοπλισμός του ωδείου αποτελούν πλήγμα στον πολιτισμό και στη σπουδαία ιστορία του Athenaeum. Την ιστορία αυτή οφείλουμε να τιμήσουμε και να προστατεύσουμε, εξασφαλίζοντας τις προϋποθέσεις για την επαναλειτουργία του».

Πηγή: naftemporiki.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here