3 μινιμαλιστικές λύσεις για την προστασία του περιβάλλοντος

0
88

Ο μινιμαλισμός, κατά κοινή ομολογία, μπορεί να αποτελέσει και αρωγός στην αποκατάσταση του περιβάλλοντος, εκτός από καλλιτεχνικό ρεύμα. Ο υπερκαταναλωτισμός θερίζει στον 21ο αιώνα. Ωστόσο μέσω του μινιμαλισμού, μπορούμε να κατανοήσουμε ότι τα υλικά αγαθά, δεν έχουν τόση ιδιαίτερη αξία, όσο τους αποδίδουμε. Για αυτό παρακάτω, προτείνονται, τρεις συμβουλές για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση χρημάτων, μέσω της διακόσμησης.

maxmag,gr

Αντικατάσταση των πλαστικών μπουκαλιών με γυάλινα και ανοξείδωτα

Το πλαστικό, όπως είναι γνωστό δεν ανακυκλώνεται γρήγορα. Για αυτό το να αγοράζουμε συνεχώς πλαστικά μπουκαλάκια νερού μας βλάπτει, όλους σταδιακά . Οι επαναχρησιμοποιούμενες εναλλακτικές όπως τα ποτήρια από bamboo ή μέταλλο, τα γυάλινα μπουκάλια, στηρίζουν και την τσέπη μας, μακροπρόθεσμα αλλά και το περιβάλλον!

maxmag.gr

Επαναχρησιμοποιείστε τα ρούχα σας για διακόσμηση ή ακόμη και το νοικοκυριό

Ένα δωμάτιο με μινιμαλιστική διακόσμηση μπορεί να φαίνεται κάπως κρύο και άδειο, αλλά είναι εύκολο να το “ζεστάνετε” με μερικά ζεστά υφάσματα και φυτά. Κόψτε λοιπόν σε διάφορα μήκη ρούχα, που δεν φοράτε πλέον, μεταποιείστε τα και ναι μόλις τα ανακυκλώσατε, είτε για την επαναστατική πετσέτα, εναντίον του χαρτιού κουζίνας, είτε για διακόσμηση του χώρου.

Επενδύστε στα ξύλινα έπιπλα και προσωπικά αντικείμενα και αποφύγετε το πλαστικά

Οι επαναχρησιμοποιούμενες εναλλακτικές άπειρες, από ξύλινες χτένες, μέχρι σακούλες αμύλου. Ακόμη και τα έπιπλα από bamboo, θα αναδείξουν την ανανέωση και τη ζεστασιά στο χώρο, λόγω της φυσικής προέλευσης.

Πηγή:jysk.gr, beconscious.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here