Ντοκιμαντέρ για το μεγάλωμα παιδιών με αυτισμό

0
1246
Πηγή: naftemporiki.gr

Αυτισμός, ένα θέμα για το οποίο πολλοί ακόμα ντρέπονται και δε θέλουν να μιλούν ανοιχτά, πόσο μάλλον να μοιράζονται τις στιγμές από την καθημερινή τους ζωή. Πώς, όμως, θα μπορέσουμε να ζητήσουμε βοήθεια όταν τη χρειαζόμαστε αν δεν μπορούμε να μιλήσουμε;

Ο Πάντι ΜακΓκίνες και η σύζυγός του ετοιμάζουν ένα νέο ντοκιμαντέρ του BBC σχετικά με το μεγάλωμα παιδιών με αυτισμό. Ο Άγγλος ηθοποιός και τηλεοπτικός παρουσιαστής και η σύζυγός του, Κριστίν Μάρτιν  -μοντέλο,  έχουν τρία παιδιά, τα δίδυμα Πενέλοπι και Λίο, επτά ετών, και τη Φελίσιτι, 4 ετών, τα οποία έχουν διαγνωστεί με αυτισμό.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τώρα, το ζευγάρι θα εμφανιστεί σε ντοκιμαντέρ με τίτλο «Autism and Our Family» για την καθημερινή τους ζωή. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της «The Sun», η ταινία θα προβληθεί αργότερα φέτος και θα παρουσιάζει το ζευγάρι να συναντιέται με άλλους γονείς, παιδίατρους και ειδικούς στην ανάπτυξη παιδιών που απαντούν σε ερωτήσεις που προκύπτουν από τη διάγνωση αυτισμού.

«Ως γονέας που έχει παιδιά με πρόσθετες ανάγκες, νιώθεις, λίγο, ότι όλοι οι άλλοι περνούν πολύ καλύτερα από σένα» δήλωσε ο ΜακΓκίνες φιλοξενούμενος σε τηλεοπτική εκπομπή. Όταν βλέπω άλλους ανθρώπους στην ίδια κατάσταση αισθάνομαι ότι «δεν είμαι μόνος μου με αυτό», ανέφερε. Ο παρουσιαστής εξέφρασε την ελπίδα ότι το ντοκιμαντέρ θα επιτρέψει τους ανθρώπους να δουν ότι δεν πρέπει να ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια.

Πηγή: naftemporiki.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here