Ο έρωτας… στην εφηβεία!!

0
662

 Τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί σε κάποιον από το να ερωτευτεί! Αδιαμφισβήτητα η εφηβεία είναι μία περίοδος κατά την οποία ερχόμαστε σε πρώτη επαφή με τον έρωτα καθώς δημιουργούνται συναισθήματα χωρίς να μας γίνει αντιληπτό με έναν τόσο μαγικό τρόπο.

Το ίδιο μας το σώμα δέχεται κάποιες αλλαγές, οι οποίες μας επηρεάζουν τόσο συναισθηματικά όσο και στον τρόπο σκέψης μας! Αυτό που πραγματικά κυριαρχεί αλλά και μας καθοδηγεί είναι τα συναισθήματα μας για έναν άλλο άνθρωπο,  ο οποίος μας έχει εντυπωσιάσει. Σαν έφηβοι ενθουσιαζόμαστε και παθιαζόμαστε όλο και πιο πολύ και τα συναισθήματα γίνονται εντονότερα. Νιώθουμε μία τεράστια ψυχική ευφορία και αναζητούμε συνεχώς περισσότερο χρόνο για να περάσουμε με το ταίρι μας. Συνήθως παραγκωνίζουμε όλες τις άλλες μας ασχολίες καθώς επίσης και τα μαθήματα μας για να κλέψουμε λίγο χρόνο από την καθημερινότητα μας!

Ταυτόχρονα όμως θεωρείται αρκετά δύσκολο να μπορούμε να φέρουμε εις πέρας τον τόσο δυναμισμό μας και την ένταση που έχουμε, γι’ αυτό και πολλές φορές αδυνατούμε και εκφράζουμε σε μεγάλο βαθμό αυτά που νιώθουμε . Ακόμα και αν δεν θέλουμε να εκδηλωθούμε, πέφτουμε στην παγίδα και γινόμαστε αντιληπτοί. Είμαστε  όμως πολλές φορές αρκετά επιφυλακτικοί και φοβόμαστε αρχικά να εκδηλωθούμε γιατί δεν γνωρίζουμε την αντίδραση του άλλου. Όταν συνειδητοποιούμε πως κάποιος ενδιαφέρεται  και κάνει πράγματα για εμάς αμέσως η ψυχολογία μας αλλάζει από την μία στιγμή στην άλλη.  Είναι γνωστό επίσης πως σε οποιαδήποτε συναισθηματική κατάσταση και αν βρισκόμαστε, αυτό βγαίνει άμεσα προς τα έξω. Μας χαρακτηρίζει μια εκρηκτικότητα την οποία δεν μπορούμε πολλές φορές να την ελέγξουμε! Νιώθουμε ψυχοσυναισθηματικά πως θέλουμε να κυριεύσουμε το σύμπαν γι’ αυτό και αντιδρούμε συνεχώς κάνοντας πάντα ό,τι εμείς επιθυμούμε.

Δεν είναι όμως λίγες οι φορές που απογοητευόμαστε από μία σχέση πράγμα το οποίο έχει  αρνητικές συνέπειες  στους υπόλοιπους τομείς της ζωής μας! Και αυτό γιατί πάντα η ψυχολογία μας εξαρτάται αποκλειστικά από την κατάσταση που βρίσκεται η σχέση μας. Και αυτό γιατί η εφηβεία είναι μία περίοδος κατά την οποία έχουμε την τάση να μεγαλοποιούμε τα πράγματα αλλά και να τα τραγικοποιούμε σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου! Αυτό συμβαίνει διότι θεωρούμε πως είχαμε βρει το έτερον μας ήμισυ και είχαμε στηριχτεί σε αυτό.. Αλλά και επειδή νιώθουμε πρωτόγνωρα και αληθινά συναισθήματα τα οποία πρέπει να σταματήσουμε να τα έχουμε!

Συμπεραίνουμε λοιπόν πως ο έρωτας στην εφηβεία αφορά κάποιες πολύ ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες πολλές φορές εμπειρίες. Είναι αφύσικο να μην νιώσει ποτέ κανείς κάποιο πόθο για έναν άνθρωπο. Ιδίως σε αυτή την ηλικία που ερχόμαστε σε επαφή με ανθρώπους από το περιβάλλον μας κυρίως το σχολείο και περνάμε πολλές ώρες της ημέρας μαζί. Για όσους δηλώνουν ερωτευμένοι τους συμβουλεύω να είναι προσεκτικοί στις επιλογές τους ώστε να μην απογοητευτούν αλλά και να δείχνουν όλη την αγάπη τους χωρίς να περιμένουν κάποιο αντάλλαγμα . Η αληθινή αγάπη κρύβεται στα πιο απλά πράγματα εκεί που δεν πάει ο νους μας .. Αρκεί να τα ανακαλύψουμε!

Μαργαρίτα, 16 ετών