Τεστ COVID για τη συμμετοχή φοιτητών & σπουδαστών σε δια ζώσης μαθήματα & εξετάσεις

0
30
protothema.gr

Για όλους θα είναι τα υποχρεωτικά test covid. Πιο συγκεκριμένα σε μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές και καταρτιζομένους έτσι ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν σε δια ζώσης μαθήματα στα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, καθώς και στις εξετάσεις (Πανελλήνιες, προαγωγικές, απολυτήριες κλπ).

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με το άρθρο 88 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας, το οποίο κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή, προβλέπει τα εξής:

Άρθρο 88

Υποβολή σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID – 19
Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 και σε κάθε περίπτωση έως την 31η.7.2021, η έλλειψη του οποίου διαπιστώνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας, δύναται να ορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας, ως προϋπόθεση συμμετοχής των μαθητών, φοιτητών, σπουδαστών και καταρτιζομένων στην εκπαιδευτική διαδικασία, όπου αυτή διενεργείται δια ζώσης, η προηγούμενη υποβολή τους σε διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19.

Με την ίδια απόφαση καθορίζονται η διαδικασία και οι φορείς διενέργειας του ελέγχου, η δυνατότητα υποβολής σε αυτοέλεγχο, η συχνότητα υποβολής σε διαγνωστικό έλεγχο, ο τρόπος διάθεσης των διαγνωστικών δοκιμασιών, ο τρόπος βεβαίωσης της υποβολής σε έλεγχο και των αποτελεσμάτων του, καθώς και κάθε άλλο θέμα σχετικό με την εφαρμογή του παρόντος.

Υποχρεωτικά τα τεστ και για τους εκπαιδευτικούς

Για τους εκπαιδευτικούς θα υπάρξει ξεχωριστή διάταξη , η οποία θα αναφέρεται και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων του δημοσίου.

Πηγή:neolaia.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here