Καμπανάκι κινδύνου για Θεσσαλονίκη – Σε επίπεδα πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου το ιικό φορτίο

0
26
Πηγή: naftemporiki.gr

Καμπανάκι κινδύνου έκρουσε ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου για τη Θεσσαλονίκη, καθώς παρατηρείται μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα και μάλιστα στα επίπεδα της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου, οπότε κι αποφασίστηκε από την κυβέρνηση η επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Όπως ανέφερε ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η εικόνα από τα λύματα της Θεσσαλονίκης δείχνει μια αύξηση του ιικού φορτίου της τάξεως του 56% σε ένα ήδη σοβαρά επιβαρυμένο προφίλ της πόλης.

«Αυξήθηκε πάρα πολύ το ιικό φορτίο το τελευταίο διάστημα. Είμαστε περίπου στην πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου. Η διαφορά είναι ότι τον Νοέμβριο προερχόμασταν από έναν Οκτώβρη που ήταν όλα ανοιχτά, ενώ τώρα έχουμε ένα σκληρό lockdown στη Θεσσαλονίκη που ξεκινά από τις αρχές Μαρτίου».

Τόνισε δε ότι το 90% της συγκέντρωσης του ιικού φορτίου αφορά στη βρετανική μετάλλαξη, η οποία έχει επικρατήσει, ενώ αντίθετα η νοτιοαφρικανική έχει χαθεί από τα λύματα της Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι την ασφυκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης κατά το τρίτο κύμα της πανδημίας παρουσίασαν οι νοσοκομειακοί γιατροί της πόλης, κατά τη διάρκεια της πρωινής κινητοποίησης που πραγματοποίησαν έξω από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Πηγή: voria.gr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here