Γονείς είναι αυτοί…

0
1704
Πηγή: melodijolola.com

thumbnail1

Η συζήτηση κάθε φορά με τους γονείς μου καταλήγει σε εντάσεις και τσακωμούς.. Εγώ από την δική μου πλευρά προσπαθώ να επιβληθώ και να βρω το δίκιο μου φωνάζοντας. Αυτοί προσπαθούν να με πάρουν με το καλό στην αρχή αλλά έπειτα επειδή καταλαβαίνουν πως δεν παίρνω χαμπάρι, αρχίζουν τους εκβιασμούς και βάζουν τις φωνές.

Διαφήμιση

Είναι δύσκολο να μπουν στην θέση μου και να με καταλάβουν. Αυτοί έχουν ζήσει τα εφηβικά τους χρόνια με άλλον τρόπο όχι τόσο απελευθερωμένο. Εμείς οι νέοι μπορούμε να έχουμε τα πάντα στην διάθεση μας. Ό,τι ζητήσουμε το έχουμε.. Αν δεν αγοράσουμε το καινούριο μοντέλο κινητού δεν σταματάμε να παραπονιόμαστε.. Αν δεν προσθέσουμε στην γκαρνταρόμπα μας δέκα καινούρια συνολάκια για το φετινό καλοκαίρι δεν ηρεμούμε. Iδιαίτερα εμείς τα κορίτσια. Συνέχεια οι γονείς μας φωνάζουν να αφήσουμε το κινητό μας και λίγο στην άκρη για να διαβάσουμε αλλά εμείς αμετάβλητοι συνεχίζουμε να χαζεύουμε στο διαδίκτυο και να στέλνουμε μηνύματα με τους φίλους μας..

Από την άλλη πλευρά οι γονείς μου συνέχεια παραπονιούνται πως δεν συνεισφέρω τίποτα στο σπίτι καθώς δεν έχω πλύνει ούτε μία φορά ένα πιάτο.. Στα μεγαλύτερα μας όμως αδέρφια ούτε που αναφέρουν να κάνουν κάποια δουλειά καθώς ξέρουν πως θα το αρνηθούν κατηγορηματικά … Γι’ αυτό το λόγο ανταποκρίνονται σε εμάς τους μικρότερους που δεν έχουμε υποτίθεται τέτοιο φόρτο εργασίας.

Αυτό βέβαια δεν ισχύει σε καμία περίπτωση καθώς το πρόγραμμα μας είναι τόσο φορτωμένο που πασχίζουμε να βρούμε μέσα στην μέρα λίγο ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό μας.. Τόσα φροντιστήρια αγγλικών, γερμανικών, φυσικής και μαθηματικών δεν προλαβαίνω ούτε δέκα λεπτά να μιλήσω με τους φίλους μου στο κινητό.. οι γονείς θεωρούν πως έτσι θα μας κάνουν ενεργούς και ικανότατους πολίτες. Αλλά για άλλη μία φορά δεν μπορούν να μας καταλάβουν.

Θέλουν συνέχεια να μας καθοδηγούν και να ξέρουν σε τι συναισθηματική κατάσταση βρισκόμαστε.. γι αυτό το λόγο δεν ειναι λίγες οι φορές που έχω πιάσει την μαμά μου επ΄ αυτοφώρω να διαβάζει τα μηνύματα μου στο κινητό μου. Μετά βέβαια αρχίζω τις φωνές και αυτή αποχωρεί από το δωμάτιο μου σαν να μην συμβαίνει τίποτα.. Αυτό που θέλουν να έρχονται στην ίδια παρέα με εμένα υποτίθεται για να δουν τι κάνω αλλά στην πραγματικότητα να ακούσουν τι λέω με τους φίλους μου , είναι το πιο εξοργιστικό από όλα..Είναι υπερβολικά υπερπροστατευτικοί και θέλουν να τα ξέρουν όλα.

Όταν επίσης βγαίνω έξω θα με πάρουν τουλάχιστον τρεις φορές τηλέφωνο για να δουν που είμαι.. καμία φορά βέβαια αργώ πολύ να πάω σπίτι και τότε δικαιολογημένα μου βάζουν τις φωνές.. Τι να κάνουμε γονείς είναι αυτοί.

Μαργαρίτα, 15 ετών

Διαφήμιση
Previous articleΘέλω να είμαι μαθητρια!
Next articleΠαιδική χαρά…και εκπαίδευση
Πηγή Παιδείας
Η Πηγή Παιδείας ιδρύθηκε στις 16 Ιουνίου 2016 από την Ευαγγελία Τζιάκα, με τη συμμετοχή μιας δεκαπενταμελούς εθελοντικής ομάδας καθηγητών μέσης εκπαίδευσης. Ξεκινώντας ως μια εμπνευσμένη ιδέα, εξελίχθηκε σε ένα εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πόρταλ με πολυδιάστατη δραστηριότητα. Από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας, η Πηγή Παιδείας διοργάνωσε ημερίδες και σεμινάρια με θέματα όπως η εναλλακτική και περιβαλλοντική εκπαίδευση. Από τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Απρίλιο του 2021, πραγματοποίησε πολυάριθμα σεμινάρια και τρεις πανελλήνιες συνδιασκέψεις σε συνεργασία με φορείς όπως το ΤΕΠΑΕ του ΑΠΘ, την Πρεσβεία της Φινλανδίας, την Πρεσβεία της Πορτογαλίας, το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε περαιτέρω με τη δημιουργία ενός καλά οργανωμένου web TV, το οποίο φιλοξενεί εκπομπές ποικίλης θεματολογίας και συνεντεύξεις, καθώς και τη διοργάνωση διαγωνισμών ταινιών μικρού μήκους και λογοτεχνικών διαγωνισμών. Σημαντικός σταθμός στην πορεία της Πηγής Παιδείας ήταν η εμπορική αξιοποίηση του λογότυπού της, ο οποίος έγινε σήμα κατατεθέν του εκδοτικού οίκου Bookguru.gr. Μέσω του Writers Agency Bookguru.gr, έχουν εκδοθεί βιβλία (παραμύθια και μη), ενισχύοντας την παρουσία της στον χώρο της λογοτεχνίας. Σήμερα, η Πηγή Παιδείας φιλοξενεί πάνω από 1.000 άρθρα, ένα πλούσιο web TV και πληθώρα βιβλίων εκδόσεων, συνεχίζοντας να αποτελεί έναν δυναμικό φορέα εκπαίδευσης, πολιτισμού και δημιουργικής έκφρασης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here