Βασιλεία Βασιλειάδου «ο Δολοφόνος με τα Γαλάζια μάτια»

0
1735

 
 
galaziamatia-cover-510x749
 

Μ’ένα βιβλίο μυστηρίου, η νεαρή ταλαντούχα συγγραφέας Βασιλεία Βασιλειάδου, μας παρουσιάζεται για πρώτη φορά και μας εκπλήσσει. Από την πρώτη κιόλας σελίδα γοητεύεσαι από τις περιγραφές και αυτόματα γίνεσαι φίλος της Άνν Λίμπερνς, της πρωταγωνίστριας της ιστορίας, αγωνιώντας μαζί της για το αν θα βρεθείς στα ίχνη του Δολοφόνου με τα Γαλάζια μάτια.

Διαφήμιση

Μίλησε μας για σένα. Πότε ολοκλήρωσες το πόνημα σου ;

Μένω στην Κοζάνη και είμαι μαθήτρια της Α’ λυκείου. Το βιβλίο το ολοκλήρωσα όταν ήμουν 14 χρονών.

Στο βιβλίο η πρωταγωνίστρια χρησιμοποιεί τον υπολογιστή για να βρει πληροφορίες για τον δολοφόνο. Εσύ ξεκίνησες την ιστορία σου στο χαρτί ή στον υπολογιστή;

Την ιστορία την ξεκίνησα στον υπολογιστή. Δεν υπήρχε κάποιος συγκεκριμένος λόγος είναι η αλήθεια, απλώς επειδή τον άνοιγα σχεδόν καθημερινά, μου ήταν πιο εύκολο να γράφω εκεί και να τα έχω όλα συγκεντρωμένα σε ένα έγγραφο.

Καθώς διαβάζει κανείς το βιβλίο, σειρά με τη σειρά του επιβάλλεις ,κατά κάποιον τρόπο να δημιουργεί εικόνες στο μυαλό του ,να φαντάζεται τους χαρακτήρες. Εσύ τα πρόσωπα τα φαντάστηκες ή τα εμπνεύστηκες από πρόσωπα που σε περιβάλλουν ;

Από τα πρόσωπα της ιστορίας ο Νικ είναι βασισμένος σε έναν τραγουδιστή από το εξωτερικό που μου άρεζε. Οι υπόλοιποι είναι της φαντασίας μου.

Θέλω να μου πεις ένα απόσπασμα από το βιβλίο ή ένα κεφάλαιο που θεωρείς το πιο σημαντικό ή που σε δυσκόλεψε περισσότερο και  γιατί;

Το αγαπημένο μου κεφάλαιο είναι οι εξομολογήσεις γιατί  πιστεύω πως σε αυτό αρχίζει να ολοκληρώνεται η ιστορία και φτάνουμε σε ένα σημείο που είναι έντονα τα συναισθήματα που νιώθουν οι χαρακτήρες του βιβλίου.

Οι σελίδες είναι αρκετά φορτισμένες συναισθηματικά. Πόσο εύκολο είναι για μια έφηβη, όπως εσύ, να ξεδιπλώνεις τα συναισθήματα σου;

Επειδή ακριβώς στην εφηβεία τα συναισθήματα αλλάζουν από στιγμή σε στιγμή, πιστεύω πως οι έφηβοι προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο να τα εκφράσουν όπως μπορούν. Για εμένα αυτός ο τρόπος ήταν η συγγραφή, οπότε δεν μου ήταν κάτι το δύσκολο.

Η ιστορία με παραπέμπει πιο πολύ σε ξένη λογοτεχνία ,τα ονόματα και κάποια πολιτισμικά στοιχεία . Προτιμάς να διαβάζεις ξένους η Έλληνες συγγραφείς;

Διαβάζω κυρίως ξένη λογοτεχνία. Μου αρέσουν αρκετοί συγγραφείς μια εκ των οποίων είναι η J. K. Rowling. Από τα βιβλία της το αγαπημένο μου είναι ο Χάρι Πότερ και το κύπελλο της φωτιάς.

Ποιος ήταν αυτός που σε παρακίνησε να προχωρήσεις στην έκδοση του ; Δέχτηκες αμέσως; Δίστασες;

Την πρωτοβουλία να το στείλει στον εκδοτικό οίκο Πηγή την πήρε η μαμά μου, η οποία με ρώτησε εάν θα ήθελα κάτι τέτοιο. Εγώ θέλοντας να ακούσω και τη γνώμη, για το βιβλίο μου,  από ανθρώπους που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία δέχτηκα χωρίς κάποιον δισταγμό.

 Τι θα ευχόσουν για το βιβλίο σου; Πολλές ανατυπώσεις , ίσως κάποια μεταφορά στην μικρή οθόνη;

Αυτό που θα ήθελα για το βιβλίο μου είναι να διασκεδάσει τον κόσμο και να τους βοηθήσει να ξεχαστούν για λίγο από την καθημερινότητά τους.

Έχεις έτοιμο το επόμενο πόνημα; Θα είναι σχετικό με το δολοφόνο με τα γαλάζια μάτια ;

Έχω ξεκινήσει να γράφω το επόμενο βιβλίο το οποίο θα είναι η ιστορία του Νικ και οι λόγοι που τον οδήγησαν στο να κάνει αυτές τις επιλογές στη ζωή του.

Έγιναν παρουσιάσεις σε Κοζάνη, Πτολεμαΐδα και Θεσσαλονίκη.

Η επόμενη που θα γίνει και πότε;

 Η επόμενη παρουσίαση είναι 6 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Αυτή ήταν μια μικρή γνωριμία με την νεαρή Βασιλεία που μας προσκαλεί να συναντήσουμε τον Δολοφόνο με τα Γαλάζια μάτια του οποίου η προσωπικότητα στο τέλος θα μας διχάσει…

«Σαν να διάβασε τη σκέψη μου. Δε μίλησα. Απλά κούνησα καταφατικά το κεφάλι μου. Εκείνη γύρισε από την άλλη και προχώρησε προς το σπίτι της κι εγώ την ακολούθησα. Ήταν πια καιρός να λυθούν όλες οι απορίες. Καιρός να αρχίσουμε μια καινούργια ζωή ».

 

Καλοτάξιδο Βασιλεία!

 

Κατερίνα Γεωργιάδου

Διαφήμιση
Previous articleΚώστας Κρομμύδας:«Κανείς δεν μπορεί να σου στερήσει το όνειρο για να προσπαθήσεις»
Next articleΕυάγγελος Παπανούτσος
Πηγή Παιδείας
Η Πηγή Παιδείας ιδρύθηκε στις 16 Ιουνίου 2016 από την Ευαγγελία Τζιάκα, με τη συμμετοχή μιας δεκαπενταμελούς εθελοντικής ομάδας καθηγητών μέσης εκπαίδευσης. Ξεκινώντας ως μια εμπνευσμένη ιδέα, εξελίχθηκε σε ένα εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πόρταλ με πολυδιάστατη δραστηριότητα. Από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας, η Πηγή Παιδείας διοργάνωσε ημερίδες και σεμινάρια με θέματα όπως η εναλλακτική και περιβαλλοντική εκπαίδευση. Από τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Απρίλιο του 2021, πραγματοποίησε πολυάριθμα σεμινάρια και τρεις πανελλήνιες συνδιασκέψεις σε συνεργασία με φορείς όπως το ΤΕΠΑΕ του ΑΠΘ, την Πρεσβεία της Φινλανδίας, την Πρεσβεία της Πορτογαλίας, το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε περαιτέρω με τη δημιουργία ενός καλά οργανωμένου web TV, το οποίο φιλοξενεί εκπομπές ποικίλης θεματολογίας και συνεντεύξεις, καθώς και τη διοργάνωση διαγωνισμών ταινιών μικρού μήκους και λογοτεχνικών διαγωνισμών. Σημαντικός σταθμός στην πορεία της Πηγής Παιδείας ήταν η εμπορική αξιοποίηση του λογότυπού της, ο οποίος έγινε σήμα κατατεθέν του εκδοτικού οίκου Bookguru.gr. Μέσω του Writers Agency Bookguru.gr, έχουν εκδοθεί βιβλία (παραμύθια και μη), ενισχύοντας την παρουσία της στον χώρο της λογοτεχνίας. Σήμερα, η Πηγή Παιδείας φιλοξενεί πάνω από 1.000 άρθρα, ένα πλούσιο web TV και πληθώρα βιβλίων εκδόσεων, συνεχίζοντας να αποτελεί έναν δυναμικό φορέα εκπαίδευσης, πολιτισμού και δημιουργικής έκφρασης.