Ενόψει εξεταστικής…

0
699

exams.jpg

Μήνας Ιανουάριος…Ο μήνας που πρέπει να βρεις ξαφνικά το δρόμο για τη σχολή…Ποια σχολή θα μου πεις τώρα; Θυμάσαι που κάποια στιγμή έδωσες πανελλήνιες και είδες το όνομα σου σε μια λίστα με επιτυχόντες στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα; Σ’αυτήν… Τι σου θυμίζω τώρα ε;

Διαφήμιση

Να σου θυμίσω και κάτι άλλο, φίλε μου ,φοιτητή; Έχεις εξεταστική οπότε πρέπει να διαβάσεις..Πριν διαβάσεις βεβαιώσου αν έχεις πάρει τα βιβλία από τον Εύδοξο (αν έχει απομείνει δηλαδή κανένα) και αν έχεις τους κωδικούς για το γνωστό moodle…

Α!!!!! Και κάτι βασικό; Η σχολή ξέρεις που βρίσκεται;

Και  ξαφνικά περνούν αναγκαστικά από μπροστά σου σα φιλμάκι μικρού μήκους όοολοι οι καφέδες που ήπιες κατά τη διάρκεια του εξαμήνου. Και τα megabyte που έφαγες κατά τη διάρκεια της παράδοσης του ΑΕΦ 101. Kαι όλα αυτά τα «έλα, μωρέ… από αύριο διάβασμα». Και κάπου εκεί σε διαπερνά ένα ρίγος και θρηνείς τα χαμένα σου μαθήματα που σωρεύονται για Σεπτέμβρη… Α! και σκέφτεσαι και τη μαμά που σε αποκαλεί ανεπρόκοπο!

Η εξεταστική προφανώς και δεν είναι εύκολη υπόθεση. Καλείσαι να βγάλεις εντός ολίγων μόνο ημερών τεράστιο όγκο ύλης από διαφορετικά εγχειρίδια, σημειώσεις  του καθηγητή, σημειώσεις δικές σου. Και κάπου εκεί χρειάζεται να ουρλιάξεις δυνατά: Don’t Panic!!!! Βαθιές ανάσες….

Περισσότερο για να το ακούσουν και τα αυτάκια σου και να το πιστέψει το υποσυνείδητό σου.

Το ένστικτό σου μπορεί να μουρμουρά «Καλό Σεπτέμβρη!», αλλά αλίμονο αν αφήναμε την αγωνία μας να μας κυριεύσει. Σε κάθε περίπτωση συστήνεται ψυχραιμία και μεθοδική μελέτη (και όποιος τα συνδυάσει και τα δύο του στέλνω έπαινο).

exams2

Συμβουλές, λοιπόν, για τη μαγική αυτή περίοδο διάρκειας ενός μήνα περίπου αδυνατώ να δώσω. Μόνο μια ευχή! Να βγούμε  με όσο το δυνατόν λιγότερα «χρέη» για Σεπτέμβρη!

Από το στόμα μας και στου καθηγητή το αυτί……

“Remember remember,

υπάρχει και September”

Ευαγγελία Τζιάκα, Ντόρα Παπάζη

Διαφήμιση