Η Πηγή Παιδείας κατακλύζει τη Θεσσαλονίκη με επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες!

0
1635

Οργασμός εκδηλώσεων από την “Πηγή Παιδείας” : διαλέξεις, ομιλίες, ημερίδες, επιμορφωτικά σεμινάρια!  Όλα αυτά τα προσφέρουν τα ακαταπόνητα μέλη της “Πηγής Παιδείας” και όλοι οι άνθρωποι που τη στηρίζουν και συμμετέχουν στις εκδηλώσεις.
Μέσα σε ένα μήνα η «Πηγή Παιδείας» οργάνωσε τέσσερις ημερίδες –επιμορφωτικά σεμινάρια στη Θεσσαλονίκη με απόλυτη επιτυχία.
Το πρώτο σεμινάριο διεξήχθη στις 21 Οκτωβρίου στο «Οικόπολις» και αφορούσε την «Ψυχοσυναισθηματική εξέλιξη του Ανθρώπου (μέχρι το 2ο έτος)» με εισηγήτρια την καταξιωμένη ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Αντιγόνη Συμεωνίδου.

 

Το δεύτερο σεμινάριο έλαβε χώρα την Τρίτη 7/11 στην Παιδαγωγική Σχολή του ΑΠΘ με θέμα «Παιδαγωγικές Μέθοδοι και Βιωματική Μάθηση».
Τις αξιόλογες εισηγήσεις παρακολούθησαν περισσότερα από 800 άτομα, γεγονός που καταγράφεται ως μια μεγάλη επιτυχία της «Πηγής Παιδείας».
Οι εισηγητές αυτού του σεμιναρίου ήταν ο Γιώργος Μπλιώνης (Δημοκρατική Παιδεία και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση), η Ελισάβετ Γεωργιάδου (Η Εκπαίδευση στη Φύση), η Νανά Χατζή (Σχολείο Σάμερχιλ), η Μαρία Κυπριανίδου (Μοντέλο αποτελεσματικής επικοινωνίας Δασκάλου-Μαθητή) και η Αφροδίτη Μηλοβιανού (Ενσυνειδητότητα στην Εκπαίδευση).
  
 
Η τρίτη κατά σειρά εκδήλωση-ημερίδα της «Πηγής Παιδείας» διεξήχθη στις 20 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος» υπό την επιστημονική επιμέλεια του Καρδιολόγου & Δρ. Ιατρικής Διαμαντή Γκολιδάκη. Σε μια κατάμεστη αίθουσα οι εισηγητές ανέπτυξαν πολλές και ενδιαφέρουσες πτυχές του θέματος της ημερίδας : « Η Κοινωνική Προσφορά και ο Αθλητισμός Συναντούν την Υγεία». Ειδικότερα :
Ο Τσαπαράκης Αντώνης αναφέρθηκε στα «Οφέλη του Αθλητισμού στα άτομα με Αναπηρία», ο Διαμαντής Γκολιδάκης στα «Φυσικά και Χημικά Αναβολικά : μύθοι και πραγματικότητα», η Αντιγόνη Συμεωνίδου στο «ψυχικό και συναισθηματικό περιβάλλον του Αθλητισμού», ο Σωτηράκης Αθανάσιος στην «Εθελοντική Παιδεία», και ο Τσιτιρίδης Γιώργος στο «Φάρο του Κόσμου ως Φάρου Παιδείας».
Συντονίστρια της ημερίδας ήταν η δημοσιογράφος της ΕΤ-3 Έλσα Ποιμενίδου.

 
Τέλος, η ψυχολόγος Αφροδίτη Μηλοβιανού, συντάκτρια της  «Πηγής Παιδείας», στις 29 Νοεμβρίου πραγματοποίησε ομιλία στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Σταυρούπολης-Νικόπολης με θέμα «Αυτοεκτίμηση και Διαφορετικότητα». Η διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Βιβλίου που διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και είχε την υποστήριξη «πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Παύλου Μελά.

Η «Πηγή Παιδείας» σχεδιάζει πολλές και διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες στο άμεσο μέλλον στην προσπάθειά της να δώσει φωνή στην Παιδεία!!!
 Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Διαφήμιση
Previous articleΑντιδάνεια : η άλλη έκφανση της διάδοσης της ελληνικής γλώσσας
Next articleΑνάπηρες Τύψεις
Πηγή Παιδείας
Η Πηγή Παιδείας ιδρύθηκε στις 16 Ιουνίου 2016 από την Ευαγγελία Τζιάκα, με τη συμμετοχή μιας δεκαπενταμελούς εθελοντικής ομάδας καθηγητών μέσης εκπαίδευσης. Ξεκινώντας ως μια εμπνευσμένη ιδέα, εξελίχθηκε σε ένα εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πόρταλ με πολυδιάστατη δραστηριότητα. Από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας, η Πηγή Παιδείας διοργάνωσε ημερίδες και σεμινάρια με θέματα όπως η εναλλακτική και περιβαλλοντική εκπαίδευση. Από τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Απρίλιο του 2021, πραγματοποίησε πολυάριθμα σεμινάρια και τρεις πανελλήνιες συνδιασκέψεις σε συνεργασία με φορείς όπως το ΤΕΠΑΕ του ΑΠΘ, την Πρεσβεία της Φινλανδίας, την Πρεσβεία της Πορτογαλίας, το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε περαιτέρω με τη δημιουργία ενός καλά οργανωμένου web TV, το οποίο φιλοξενεί εκπομπές ποικίλης θεματολογίας και συνεντεύξεις, καθώς και τη διοργάνωση διαγωνισμών ταινιών μικρού μήκους και λογοτεχνικών διαγωνισμών. Σημαντικός σταθμός στην πορεία της Πηγής Παιδείας ήταν η εμπορική αξιοποίηση του λογότυπού της, ο οποίος έγινε σήμα κατατεθέν του εκδοτικού οίκου Bookguru.gr. Μέσω του Writers Agency Bookguru.gr, έχουν εκδοθεί βιβλία (παραμύθια και μη), ενισχύοντας την παρουσία της στον χώρο της λογοτεχνίας. Σήμερα, η Πηγή Παιδείας φιλοξενεί πάνω από 1.000 άρθρα, ένα πλούσιο web TV και πληθώρα βιβλίων εκδόσεων, συνεχίζοντας να αποτελεί έναν δυναμικό φορέα εκπαίδευσης, πολιτισμού και δημιουργικής έκφρασης.