3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Εναλλακτικής Εκπαίδευσης: Πρόσκληση Υποβολής Ερευνητικών Εργασιών

0
835

Πρόσκληση Υποβολής Ερευνητικών Εργασιών

Η Πηγή Παιδείας καλεί όσους ενδιαφέρονται να υποβάλουν ερευνητικές εργασίες με σκοπό την παρουσίασή τους στην 3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Εναλλακτικής Εκπαίδευσης που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο 2020 στη Θεσσαλονίκη.

Διαφήμιση

Για τρίτη συνεχή χρονιά,  το εκπαιδευτικό portal «Πηγή Παιδείας» διοργανώνει την 3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Εναλλακτικής Εκπαίδευσης «Εκπαιδευτική Καινοτομία και Ψηφιακή Εκπαίδευση» . Η Συνδιάσκεψη σκοπό έχει να αναδείξει πτυχές της εναλλακτικής εκπαίδευσης, όπως αυτές μπορούν να εφαρμοστούν ή έχουν ήδη εφαρμοστεί από εκπαιδευτικούς ανά την επικράτεια.

Εν συντομία, κατά τα προηγούμενα δυο χρόνια, κεντρικό άξονα της Συνδιάσκεψης αποτέλεσαν η ανάδειξη πρωτοπόρων παιδαγωγών και πώς οι θεωρίες τους εφαρμόστηκαν στην πράξη. Θέματα συζήτησης αποτέλεσαν η δημοκρατική, η περιβαλλοντική και η βιωματική εκπαίδευση. Επιπλέον, στη διάρκεια της 2ης Συνδιάσκεψης εγκαινιάστηκε ο θεσμός της τιμώμενης χώρας, κατά τον οποίο είχαμε τη τιμή να συνεργαστούμε με την Πρεσβεία της Φινλανδίας. Επίτιμος καλεσμένος μας ήταν  Φινλανδός πρέσβης κ. Γιούχα Πιούκο, ο οποίος μας παρουσίασε το εκπαιδευτικό σύστημα της Φινλανδίας και τα αποτελέσματά του.

Η 3η Συνδιάσκεψη θα κινηθεί γύρω από τις παρακάτω θεματικές ενότητες και οι εργασίες που θα παρουσιαστούν θα πρέπει να έχουν συναφή θέματα.

  1. Συναισθηματική νοημοσύνη και ανάπτυξη.
  2. Θεωρίες ανάπτυξης.
  3. Διαπολιτισμική εκπαίδευση και διαθεματικότητα.
  4. Περιβαλλοντική εκπαίδευση και αειφορία.
  5. Νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση.
  6. Ειδική αγωγή.

Τα κριτήρια που θα πρέπει να πληρούν οι υποβαλόμενες εργασίες είναι τα εξής:

  • Ανάπτυξη θέματος σχετικού με μια από τις θεματικές ενότητες της εκδήλωσης.
  • Μέγεθος εργασίας περί τις 10.000 λέξεις.
  • Απαραίτητη η παράθεση πηγών και η ανάπτυξη της εργασίας με ανάλυση στόχων, μεθοδολογία προσέγγισης, εφαρμογές και τα σημαντικότερα αποτελέσματα.
  • Προθεσμία υποβολής μέχρι 28 Φεβρουαρίου 2020.

Οι εργασίες θα αξιολογηθούν από ομάδα ακαδημαϊκών και πανεπιστημιακών. Όσες εγκριθούν θα παρουσιαστούν και μετέπειτα θα εκδοθούν, ύστερα από συνεννόηση με τον εκάστοτε συγγραφέα, ως συλλογικό πόνημα στο πλαίσιο της Συνδιάσκεψης.

Για υποβολή εργασιών ή για διευκρινήσεις, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο

pigipaideias@gmail.com ή στο 6948037123.

 

Yπεύθυνη Διοργάνωσης,

Τζιάκα Ευαγγελία

 

Διαφήμιση
Previous articleΗ παρουσίαση του βιβλίου «Η Θεσσαλονίκη κατά τη Λατινοκρατία»
Next articleΗ  Ύπνωση της οθόνης
Πηγή Παιδείας
Η Πηγή Παιδείας ιδρύθηκε στις 16 Ιουνίου 2016 από την Ευαγγελία Τζιάκα, με τη συμμετοχή μιας δεκαπενταμελούς εθελοντικής ομάδας καθηγητών μέσης εκπαίδευσης. Ξεκινώντας ως μια εμπνευσμένη ιδέα, εξελίχθηκε σε ένα εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πόρταλ με πολυδιάστατη δραστηριότητα. Από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας, η Πηγή Παιδείας διοργάνωσε ημερίδες και σεμινάρια με θέματα όπως η εναλλακτική και περιβαλλοντική εκπαίδευση. Από τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Απρίλιο του 2021, πραγματοποίησε πολυάριθμα σεμινάρια και τρεις πανελλήνιες συνδιασκέψεις σε συνεργασία με φορείς όπως το ΤΕΠΑΕ του ΑΠΘ, την Πρεσβεία της Φινλανδίας, την Πρεσβεία της Πορτογαλίας, το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε περαιτέρω με τη δημιουργία ενός καλά οργανωμένου web TV, το οποίο φιλοξενεί εκπομπές ποικίλης θεματολογίας και συνεντεύξεις, καθώς και τη διοργάνωση διαγωνισμών ταινιών μικρού μήκους και λογοτεχνικών διαγωνισμών. Σημαντικός σταθμός στην πορεία της Πηγής Παιδείας ήταν η εμπορική αξιοποίηση του λογότυπού της, ο οποίος έγινε σήμα κατατεθέν του εκδοτικού οίκου Bookguru.gr. Μέσω του Writers Agency Bookguru.gr, έχουν εκδοθεί βιβλία (παραμύθια και μη), ενισχύοντας την παρουσία της στον χώρο της λογοτεχνίας. Σήμερα, η Πηγή Παιδείας φιλοξενεί πάνω από 1.000 άρθρα, ένα πλούσιο web TV και πληθώρα βιβλίων εκδόσεων, συνεχίζοντας να αποτελεί έναν δυναμικό φορέα εκπαίδευσης, πολιτισμού και δημιουργικής έκφρασης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here