Εισαγωγή στην Εικονογράφηση με τον εικονογράφο Νίκο Ραφαηλίδη

0
907

Είστε λάτρης του παιδικού βιβλίου και θέλετε να μάθετε πώς γίνεται η εικονογράφηση του; Είστε συγγραφέας και επιθυμείτε να κάνετε την εικονογράφηση του παραμυθιού μόνο σας;

Τότε δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή στο παρακάτω online courses εικονογράφησης που ετοίμασε η Bookguru.gr και η Πηγή Παιδείας για εσάς:

Διαφήμιση

Εισαγωγή στην Εικονογράφηση με τον εικονογράφο Νίκο Ραφαηλίδη:

Ο εικονογράφος Νίκος Ραφαηλίδης σας καλεί να σε ένα κύκλο 5 δίωρων μαθημάτων εικονογράφησης όπου εκεί θα μάθετε για την σημασία της εικονογράφησης, για το πώς βρίσκεται το κεντρικό σημείο που πρέπει να γίνει εικόνα, πώς πρέπει να την επεξεργαστείτε για να μην την «φάει» ο τυπογράφος, πώς κάνετε κάποια ειδικά εφέ, τι είναι τα layers καθώς και για τα εφέ της εικόνας!

Τα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως μέσω κάμερας σε ώρες και ημέρες που θα αποφασιστούν κατά την διάρκεια του πρώτου μαθήματος!

Κόστος Συμμετοχής: 250 Ευρώ

Έναρξη Μαθημάτων: 14 Μαρτίου

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής από την e-maild.com

Δηλώστε συμμετοχή εδώ:

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 6948037123

Λίγα Λόγια για τον Νίκο Ραφαηλίδη:

Ο εικονογράφος Νίκος Ραφαηλίδης είναι 21 ετών και κατάγεται από την Κατερίνη.
Είναι απόφοιτος επαγγελματικού λυκείου στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με πτυχίο βοηθού μικροβιολόγου.

Στα 14 του, το 2009, του απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη συμμετοχή του στους 15ους Περιφερειακούς Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες και στα 17 του έλαβε Έπαινο για τη συμμετοχή του στην έκθεση ζωγραφικής Γυμνασίων – Λυκείων Ν. Πιερίας.

Από την παιδική του ηλικία έως και σήμερα παρακολουθεί μαθήματα σε σχολή θεάτρου, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη σκιτσογραφία. Στα 17 του δημιούργησε στο YouTube μια ερασιτεχνική σειρά με τον τίτλο «Οι καβγάδες της Αριστοκρατίας», όπου έγραφε και έπαιζε (αποτελείται από 18 επεισόδια).

Στα 18 του, ο σκηνοθέτης Θοδωρής Κουνιάκης τον εμπιστεύθηκε για τη μεταφορά τη θεατρικής παράστασης «Redskoufitsa» σε μικρού μήκους ταινία, στον ρόλο του Καθρέφτη-Τάκη, παίζοντας μαζί με την Κωνσταντία Χριστοφορίδου και τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

Είναι μέλος της Vatoum Productions, μία ομάδα που δημιουργεί ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, κάνει φωτογραφήσεις κ.ά. Πρόσφατη δουλειά του σε αυτό το πρότζεκτ είναι ένα κυνήγι θησαυρού, όπου έπαιξε τον Otis-ο Προδότης (2015).

Διαθέτει πτυχίο tattoo-artist, με ειδικότητα στα «old school» tattoos.

Στα τέλη του 2015, έπαιξε στην παράσταση «Η πιο όμορφη μέρα», η οποία ήταν αφιερωμένη στον αγώνα της Κύπρου (σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μιχαήλ). Εδώ και χρόνια, σε πολλές παρουσιάσεις βιβλίων και μαζί με έμπιστους συνεργάτες, κάνει μικρές παραστάσεις (ή και trailers) αφιερωμένες στο εκάστοτε βιβλίο, οι οποίες λαμβάνουν χώρα λίγο λίγο πριν την έναρξη της επίσημης παρουσίασης του έργου του συγγραφέα.

Χάρη στις παραπάνω εμπειρίες του, έγραψε το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο «Το Σώμα μου πίσω» (εκδόσεις Όστρια). Παράλληλα αναλαμβάνει τις εικονογραφήσεις των βιβλίων πολλών συγγραφέων.

Το 2017 έπαιξε στο παιδικό musical «Ζήσε την αλήθεια σε χιλιάδες παραμύθια».

Έχει γράψει και έχει παίξει δύο μονόπρακτα: «Ωχ, τι καλά» και «Η μελωδία του χαμένου δέντρου», τα οποία παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο καφέ-μπαρ «Κολοκύθα».

Συμμετέχει με την παρουσία του στη θεατρική ομάδα «Ατάκα», παίζοντας στην παράσταση «Λιτόχωρο σε Κρίση», όπου επίσης έφτιαξε ένα από τα σκηνικά.

Οι εικονογραφήσεις παραμυθιών που εκδόθηκαν:

«Ο Μελένιος, το αηδόνι και ο τυφλός Ποντικός» -Μάκης Ρουσομάνης

«Ο Ψεματούλης, η Αληθούλα και το Όνειρο» -Μαρία Παναγιωτίδου

«Το Λιοντάρι και η Σκνίπα» -Δημήτρης Σπανάκης

«The epic food stories of Mr R» Μaria Papamargariti, Raphael Betty

(Ακολουθούν και άλλες εικονογραφήσεις σε υπό έκδοση βιβλία).


Εξώφυλλα του ίδιου:

«Ξελογιάστρα Μοναξιά» -Νίκος Πατεράκης

«Θα φυσήξει Βαρδάρης» -Θοδωρής Δαλιάνης

«Ο Άγγελός μου» -Θεόφιλος Γιαννόπουλος, Σοφία Κραββαρίτη

Διαφήμιση
Previous articleΜέθοδοι και Εργαλεία Εικονογράφησης με την εικονογράφο Ελένη Μαραθού
Next article«Αννούλα» της Νάνσυ Καλφούδη Παπάκου
Πηγή Παιδείας
Η Πηγή Παιδείας ιδρύθηκε στις 16 Ιουνίου 2016 από την Ευαγγελία Τζιάκα, με τη συμμετοχή μιας δεκαπενταμελούς εθελοντικής ομάδας καθηγητών μέσης εκπαίδευσης. Ξεκινώντας ως μια εμπνευσμένη ιδέα, εξελίχθηκε σε ένα εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πόρταλ με πολυδιάστατη δραστηριότητα. Από τον πρώτο κιόλας χρόνο λειτουργίας, η Πηγή Παιδείας διοργάνωσε ημερίδες και σεμινάρια με θέματα όπως η εναλλακτική και περιβαλλοντική εκπαίδευση. Από τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Απρίλιο του 2021, πραγματοποίησε πολυάριθμα σεμινάρια και τρεις πανελλήνιες συνδιασκέψεις σε συνεργασία με φορείς όπως το ΤΕΠΑΕ του ΑΠΘ, την Πρεσβεία της Φινλανδίας, την Πρεσβεία της Πορτογαλίας, το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου και τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η ιστοσελίδα αναπτύχθηκε περαιτέρω με τη δημιουργία ενός καλά οργανωμένου web TV, το οποίο φιλοξενεί εκπομπές ποικίλης θεματολογίας και συνεντεύξεις, καθώς και τη διοργάνωση διαγωνισμών ταινιών μικρού μήκους και λογοτεχνικών διαγωνισμών. Σημαντικός σταθμός στην πορεία της Πηγής Παιδείας ήταν η εμπορική αξιοποίηση του λογότυπού της, ο οποίος έγινε σήμα κατατεθέν του εκδοτικού οίκου Bookguru.gr. Μέσω του Writers Agency Bookguru.gr, έχουν εκδοθεί βιβλία (παραμύθια και μη), ενισχύοντας την παρουσία της στον χώρο της λογοτεχνίας. Σήμερα, η Πηγή Παιδείας φιλοξενεί πάνω από 1.000 άρθρα, ένα πλούσιο web TV και πληθώρα βιβλίων εκδόσεων, συνεχίζοντας να αποτελεί έναν δυναμικό φορέα εκπαίδευσης, πολιτισμού και δημιουργικής έκφρασης.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here