Εθελοντική αιμοδοσία: Σταμάτα οτιδήποτε κάνεις και σκέψου

0
1169

Για να το διαβάζεις λογικά είσαι εθελοντής αιμοδότης ή ίσως θα ήθελες να το κάνεις αλλά μερικές φορές δεν προλαβαίνεις ή διστάζεις. Μπορεί πάλι να έχεις κάτι «καλύτερο» να κάνεις και απλά να το αφήνεις αυτό το κομμάτι στη μοίρα του.
ΣΤΑΜΑΤΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ


Είναι κάτι το οποίο μας αφορά όλους ανεξαιρέτως. Λίγα λεπτά από το χρόνο σου είναι αρκετά για να σώσουν μια ζωή. Να δώσουν χαρά και χαμόγελα σε πολλούς ανθρώπους και ικανοποίηση σε σένα που έστω και με κάτι τόσο απλό αλλά θαυματουργό κατόρθωσες να βοηθήσεις τον συνάνθρωπό σου να ζήσει. Είναι πραγματικά εύκολο να το συζητάμε όλοι και να λέμε πως κάποια στιγμή θα θέλαμε να το κάνουμε. Όσο όμως μένουμε στα λόγια και όχι στις πράξεις χάνονται ανθρώπινες ζωές. Ήρθε λοιπόν η στιγμή όλοι μας να σηκωθούμε από τον καναπέ και να δράσουμε, να ενημερωθ ούμε για όλη αυτή τη διαδικασία. Σήμερα μπορεί να συμβεί σε κάποιον ξένο, αύριο όμως μπορεί να συμβεί σε εμάς τους ίδιους ή σε κάποιον της οικογένειάς μας. Ας το κάνουμε λοιπόν ΤΩΡΑ και ας μην το αναβάλλουμε για κάποια άλλη στιγμή.

Διαφήμιση

Είναι πιο εύκολο να το έχουμε και να το χρησιμοποιήσουμε παρά να τρέχουμε και να ζητάμε βοήθεια την τελευταία στιγμή, όπως γίνεται συνήθως.


Είναι μια διαδικασία πολύ απλή και ανώδυνη για όλους, που προσφέρει όμως τα πάντα σε κάποιον άλλον. Η πλειοψηφία των πολιτών μπορεί να δώσει αίμα εκτός από κάποιες ομάδες πληθυσμού, όπως:
-Ασθενείς με AIDS και φορείς του ιού HIV, καθώς και άτομα με αυξημένο κίνδυνο για τη λοίμωξη αυτή.
-Όσοι πάσχουν από Ηπατίτιδα Β και C.
-Άτομα που πέρασαν ή πάσχουν από Ελονοσία.
-Άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα όπως είναι οι διάφορες καρδιακές παθήσεις, ο σακχαρώδης διαβήτης, η υπέρταση, η χρόνια νεφροπάθεια, η ηπατοπάθεια, οι διάφορες αναιμίες ή άλλο σοβαρό νόσημα.
-Άτομα με αυτοάνοσα νοσήματα
-Άτομα με επιληψία
-Άτομα που κάνουν χρήση ναρκωτικών ή είναι αλκοολικοί
-Άτομα με σοβαρές αλλεργίες
-Γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και 6 μήνες μετά τον τοκετό.

Αν λοιπόν όλοι οι υπόλοιποι το αποφάσιζαν τότε θα καταφέρναμε να ανατρέψουμε τα στατιστικά του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που μας κατατάσσει στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά την εθελοντική αιμοδοσία παγκοσμίως σε σύγκριση με τις αναπτυγμένες χώρες.


Γι’ αυτό τελειώνοντας το διάβασμα του άρθρου αυτού μπες εδώ
Και γίνε εθελοντής αιμοδότης σήμερα!



http://www.aimodosia.org/

Διαφήμιση