Όταν το νέο συναντάει το παλιό ή αλλιώς πώς γεννήθηκε το My Greek Games!

0
1374

Όταν οι νέοι άνθρωποι αποφασίζουν να αφήσουν τα συνηθισμένα και να πειραματιστούν, σπουδαία πράγματα να περιμένεις! Στην προκειμένη περίπτωση δύο νέοι άνθρωποι, η Έφη Καραγκούνη και ο Χρήστος Παπαχρήστου ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν μια σειρά εκπαιδευτικών παιχνιδιών με έμπνευση από την Αρχαία Ελλάδα.

-Πώς  γεννήθηκε η ιδέα του My Greek Games; 

Διαφήμιση

Εφη Καραγκούνη- Η ιδέα γεννήθηκε κάπου προς τα τέλη του 2014. Το μικρόβιο της δημιουργίας υπήρχε από πολύ παλαιότερα, βέβαια, καθώς, ανήσυχα πνεύματα όπως είμαστε και οι δύο αναρωτιόμασταν πάντα σχετικά με το τι μπορούμε να δημιουργήσουμε. Ανάμεσα λοιπόν σε πλήθος ιδεών, ξεπετάχτηκε η συγκεκριμένη. ‘Ξέρεις τι σκέφτηκα; Να κατασκευάσουμε παιχνίδια! Όχι απλά παιχνίδια για να περνάει κάποιος την ώρα του, αλλα εκπαιδευτικά παιχνίδια με θεματολογία από την Αρχαία Ελληνική Ιστορία και Μυθολογία! Με σύγχρονο design, να παντρέψουμε το τώρα με το παρελθόν’, είπε ο Χρήστος και αμέσως  ξετρελάθηκα και είπα το ναι. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένας καταιγισμός ιδεών…

-Γιατί επιλέξατε την ελληνική μυθολογία; 

Χρήστος Παπαχρήστου– Γιατί πρώτα από όλα η μυθολογία μας, είμαστε κατ’ επέκταση εμείς. Οι αρχαίοι Έλληνες είχαν απίστευτη φαντασία. Για αυτούς η θρησκεία ήταν παντού. Υπήρχαν θεοί μεγάλοι και τρανοί όπως ο Δίας και ο Ποσειδώνας, αλλά από την άλλη οτιδήποτε στην φύση για αυτούς ήταν και μια θεότητα. Ο ήλιος ήταν θεός, ένας ποταμός, ένα δάσος μπορούσε να ήταν μια θεότητα. Ήταν οι αρχαίοι μας πρόγονοι που έδωσαν ανθρώπινα χαρακτηριστικά στους θεούς.  Έμοιαζαν με εμάς και είχαν ακόμα και τα ίδια πάθη αλλά και λάθη με εμάς. Αγαπούσαν, θύμωναν, χαιρόντουσαν, μάλωναν άλλα και αυτοί  ήταν αθάνατοι. Ένα απίστευτο χαλί με ιστορίες ξεδιπλώνεται μέχρι και σήμερα μπροστά μας. Έτοιμες ιστορίες που δεν χρειάζεται να τις πειράξεις καθόλου. Από μόνες τους είναι μαγικές! Η ίδια η Μυθολογία, άλλωστε προσφέρεται για παιχνίδι, καθώς από μόνη της ορίζει τους βασικούς άξονες του παιχνιδιού: να ψυχαγωγεί, να διδάσκει και να τρέφει τη φαντασία.

-Πώς ήταν η αρχική ανταπόκριση του κοινού; Αντιμετωπίσατε δυσκολίες, και αν ναι, ποιες; 

ΕΚ-Είχαμε την τύχη και την ευτυχία από την αρχή να νιώσουμε τον κόσμο να μας αγκαλιάζει. Ίσως αυτό να έχει να κάνει με το γεγονός ότι αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε και σε συνδυασμό με το τρίγωνο ΠΑΙΔΊ –ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΙΣΤΟΡΊΑ – ΣΎΓΧΡΟΝΟ DESIGN που είχαμε σαν βάση να του έδωσε μια μεγαλύτερη ώθηση. Όλο αυτό βγήκε προς τα έξω από νωρίς και μας χάρισε αναγνωρισιμότητα και πάνω από όλα αγάπη από παιδιά και γονείς από όλο τον κόσμο.

Τώρα σχετικά με τις δυσκολίες που συναντάμε εμείς σήμερα σαν μια νεοσύστατη μικρή start up επιχείρηση έγκεινται κυρίως στην προσπάθεια μας να παράγουμε ένα προϊόν σαν το δικό μας, εντός Ελλάδας, συνδυάζοντας υψηλή ποιότητα με καλή τιμή. Επιβάλλεται να βγάλεις ένα προϊόν ποιοτικά άρτιο και ταυτόχρονα οικονομικό, και αυτό απαιτεί σωστή έρευνα και σωστή κρίση. Είναι πολύ δύσκολο να είσαι ανταγωνιστικός με εταιρίες που εισάγουν προϊόντα από χώρες με πολύ χαμηλό κόστος παραγωγής. Παρόλα αυτά πιστεύουμε ότι σε ένα πολύ μεγάλο σημείο έχουμε καταφέρει να συνδυάσουμε, ποιότητα και ανταγωνιστική τιμή.

-Πέρα από τα παιχνίδια, έχετε και μια σειρά από εξαιρετικά πρωτότυπες αφίσες. Θα θέλατε να μας πείτε περισσότερα για αυτές; 

ΧΠ-Οι αφίσες είναι από τα αγαπημένα μας πρότζεκτ. Η σειρά ονομάστηκε ‘Greeks said it first’ και ‘ρίχνει’ μια αστεία ματιά στην πεποίθηση ορισμένων σύγχρονων Ελλήνων ότι οι αρχαίοι πρόγονοί μας  ήταν αυτοί οι οποίοι πρώτοι ανακάλυψαν και είπαν αρκετά πράγματα, πολύ πριν από ότι γνωρίζει και πιστεύει ο υπόλοιπος κόσμος σήμερα. Έτσι γνωστές ατάκες και γνωμικά, ειπωμένα από διάσημες προσωπικότητες έχουν αλλαχτεί σε μικρό βαθμό (μερικές φορές και καθόλου) για να δείξουν ότι θα μπορούσαν όλα αυτά να είχαν ειπωθεί κάλλιστα από τους αρχαίους μας προγόνους. Πολύ πριν λοιπόν ο Σαίξπηρ γράψει μια από τις πιο γνωστές ατάκες του για το ‘Ριχάρδο ΙΙΙ’ (το βασίλειό μου για ένα άλογο), ο δικός μας Οδυσσέας είχε πει σχεδόν το δύο χιλιάδες χρόνια πριν (το βασίλειό μου για ένα ξύλινο άλογο). 

-Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια του Greek Games; 

Πολλές ιδέες, αστείρευτος ενθουσιασμός και πάνω από όλα αγάπη για αυτό που κάνουμε.

Ήδη ετοιμάζουμε ένα νέο παιχνίδι, μια σειρά από παζλ, μπλούζες και διάφορα άλλα χρηστικά αντικείμενα που θα έρθουν να πλαισιώσουν τα παιχνίδια μας και θα κάνουν και άλλους ανθρώπους να μας γνωρίσουν και να αγαπήσουν αυτό που κάνουμε. Μέσα στον επόμενο μήνα όλα αυτά θα έχουν πάρει σάρκα και οστά και θα είμαστε έτοιμοι να τα παρουσιάσουμε προς τα έξω. Στόχος μας είναι να  κατακτήσουμε όλο και περισσότερες καρδιές, εντός και εκτός συνόρων γιατί όπως είχε πει και ο Θεός Έρωτας ‘Τίποτα δεν πετυχαίνει χωρίς αγάπη’.  

Ας ελπίσουμε ότι θα ευοδωθεί η προσπάθειά τους και θα δώσει το βήμα και σε άλλους ανθρώπους να δημιουργήσουν κάτι που αγαπούν με σεβασμό προς τον καταναλωτή!
Μπαιράμη Βιβή

Διαφήμιση