Δύο προτάσεις για Δραστηριότητες στην Αυλή!

0
212

Διαβάστε παρακάτω δύο από τις δραστηριότητες που οργάνωσα στον προαύλιο χώρο!

1η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:
    Βγήκαμε στην αυλή και τοποθέτησα δοκό ισορροπίας, κουβαδάκια αντί για κώνους, ώστε τα παιδιά να περνάν με ζικ ζακ ανάμεσα από αυτά, και αυτή η διαδρομή να τα οδηγεί σε μία μπασκέτα, όπου με τη μπάλα έχουν στόχο να βάλουν καλάθι.
2η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ:
      Έμαθα στα παιδιά τις λέξεις “in” και “out”! Έστρωσα σε σχήμα κυκλικό κάποια παιχνίδια-πιατάκια (αντί για στεφάνια) και τους εξήγησα ότι όταν θα πηδάμε για να μπούμε μέσα στον κύκλο θα φωνάζουμε “in” που σημαίνει “μέσα” και το επαναλαμβάναμε για μερικές φορές μόνο αυτό. Μετά πρόσθεσα και τους είπα ότι όταν πηδάμε για να βγούμε έξω από τον κύκλο θα φωνάζουμε “out” που σημαίνει “έξω” και το επαναλαμβάναμε μόνο αυτό για μερικές φορές ώστε να το εμπεδώσουν! Και μετά φώναζα εναλλάξ τις λέξεις και τα παιδιά ακολουθούσαν φωνάζοντας κι εκείνα και κάνοντας την αντίστοιχη κίνηση μέσα ή έξω δηλαδή από τον κύκλο.
      Στο τέλος τους έμαθα και τις έννοιες του “up” και “down” και επαναλάμβαναν μαζί μου.
Ανθή Ψωμά
Previous articleΕκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για την πανσέληνο του Αυγούστου
Next articleΈλληνας σμηναγός ανακηρύχθηκε ο καλύτερος πιλότος του ΝΑΤΟ
Η Ανθή Ψωμά είναι φοιτήτρια παιδαγωγός προσχολικής ηλικίας (βρεφονηπιαγωγός) και πτυχιούχος personal trainer για την εκγύμναση παιδιών και ενηλίκων, καθώς και εμψυχώτρια σε παιδικές εκδηλώσεις και πάρτυ. Είναι η δημιουργός και η διαχειρίστρια του blog "νηπιανθάκια" (nipianthakia.blogspot.gr), όπου αναρτά δικής της εμπνεύσεως παιδαγωγικά άρθρα, πρωτότυπα παραμύθια και σενάρια, ιδέες της για δημιουργικές δραστηριότητες και γενικά ο,τιδήποτε σχετίζεται με το παιδί, απευθυνόμενη σε εκπαιδευτικούς και γονείς. Την ενδιαφέρει να χαρίσει τη φωνή της σε παιδικά τραγούδια, κινούμενα σχέδια και για ανάγνωση παραμυθιών και να προτείνει ασκήσεις γυμναστικής για παιδιά με παιγνιώδη τρόπο. Ο λόγος που ξεκίνησε να συνεργάζεται με το Πηγή Παιδείας είναι επειδή θαυμάζει τον παιδαγωγικό χαρακτήρα του συλλόγου και θέλει να συνδράμει στην προώθηση του πολύτιμου έργου του με την συνεισφορά της.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here