Μια χειμωνιάτικη εκδρομή με την παρέα..

0
465
stocksnap.io

Ήταν Μάρτης, όταν η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε να κινηθεί επιθετικά, έναντι στην πανδημία, και να πατήσει pause στις ζωές των πολιτών! Πότε όμως θα πατήσουμε το play;

Η πρώτη καραντίνα, ήρθε για μας τον Μάρτιο του 2020, όταν οι κυβερνώντες, έκριναν πως η καλύτερη άμυνα για την πανδημία είναι η επίθεση. Έκλεισαν τα σχολεία, τα γυμναστήρια, τα καταστήματα.. πήραμε την κοινωνική μας ζωή και την κλείσαμε στο ντουλάπι ..για λίγο μας είπαν!

Διαφήμιση

Όταν άνοιξε ο καιρός ..δειλά σηκώσαμε και μεις κεφάλι πιστεύοντας πως θα πάρουμε πίσω και στα χέρια μας πάλι την ζωή. Θα βγούμε, θα συναναστραφούμε, θα αγκαλιαστούμε. Όπως παλιά. Και για λίγο το καταφέραμε. Είναι στην ανθρώπινη φύση άλλωστε, με τον καιρό να ξέχνα ότι τον πλήγωσε.

Πιστέψαμε πως η μπόρα είχε περάσει, και έμενε να στραγγίξουν τα νερά. Πόσο ανόητα αισιόδοξοι, επικίνδυνα ανέμελοι.

Έφυγε το καλοκαίρι, και πήρε μαζί του όλες τις στιγμές ανεμελιάς που μας είχε απλόχερα προσφέρει. Ήρθε πάλι η βροχή πάνω από τα κεφάλια μας, μόνο που αυτή τη φορά μας βρήκε χωρίς υπομονή και αντοχή.

Η 2η καραντίνα μας έπιασε περισσότερο απροετοίμαστους από την 1η, διότι αυτή τη φορά είχαμε πιστέψει ότι ξεμπερδέψαμε. Είχαμε γευτεί για λίγο την «κανονικότητα» με την οποία μεγαλώσαμε. Τις αγκαλιές, τις συναθροίσεις, τα φιλιά, την παρέα. Πως θα την παραδίδαμε πάλι πίσω στο ντουλάπι;

Ποινικοποιήθηκαν οι βόλτες, οι μαζώξεις, τα πάρτι .. ποινικοποιήθηκε εν ολίγης η ανθρώπινη φύση. Έγινε απαγορευμένη. Και τώρα που έρχονται Χριστούγεννα; Η πιο οικογενειακή γιορτή από όλες;

Είναι δύσκολη η μάχη της λογικής με την καρδιά..

Γνωρίζω, όλοι γνωρίζουν ποιο είναι το σωστό. Ξέρω πως πρέπει να θυσιάσω κάποιους μήνες από την ζωή μου, ώστε να μην τη χάσω. Να κάνω υπομονή και να δώσω κουράγιο στους γύρω μου.

Και τι δε θα έδινα για μια χειμωνιάτικη εκδρομή με την παρέα. Να μοιραστούμε όμορφες στιγμές, σε όμορφα τοπία. Κόκκινο κρασί, γύρω από το τζάκι και γέλια.. γέλια μέχρι δακρύων. Και ξέρεις κάτι; Θα την κάνω την εκδρομή αυτή, θα την κάνω με το μυαλό μου. Γιατί εκεί κανείς δε μπορεί να μου στερήσει την ελευθερία! Καμία πανδημία, κανένας ιός, καμία κυβέρνηση.

Έλλη Δήμου

Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here