Είμαστε, σύμφωνα με το νόμο, δωρητές οργάνων από τη γέννησή μας;

0
455

Οι περισσότεροι άνθρωποι σήμερα γνωρίζουν το νομοθετικό πλαίσιο που ίσχυε παλαιότερα και κατά το οποίο για να γίνει κανείς δωρητής οργάνων έπρεπε ο ίδιος ή η οικογένειά του, να έχουν συμπληρώσει μια αίτηση στην οποία παραχωρούσαν την άδειά τους. Ωστόσο, σήμερα αυτό νομοθετικά έχει αλλάξει, όπως εξήγησε στο live της Πηγής Παιδείας και στη συντάκτρια Βαλέρια Σιβούδη ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αλεξανδρούπολης κ. Αναστάσιος Κοντακίδης.

Έτσι λοιπόν, ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι με το νέο σύστημα δωρητών οργάνων είμαστε όλοι δωρητές από γεννησιμιού μας και δε χρειάζεται να κάνουμε εγγραφή. Παρόλα αυτά η οικογένεια δίνει την άδεια για λήψη οργάνων από τον θανόντα.

Διαφήμιση

Παράλληλα τονίζει ότι θα ήταν σώφρον όσο είμαστε εν ζωή να ενημερώσουμε τα μέλη της οικογένειάς μας για την επιθυμία μας, αν δηλαδή θέλουμε ή όχι να δωρίσουμε τα όργανά μας μετά θάνατον. Αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες. Ο Πρόεδρος ενημερώνει επίσης ότι το παλαιό Μητρώο Δωρητών και οι αντίστοιχες κάρτες δότη δεν είναι πλέον σε ισχύ και σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να παραμείνει Δωρητής Οργάνων και Ιστών θα πρέπει να εγγραφεί στο νέο Μητρώο Δωρητών.

Δείτε ξανά ΕΔΩ το live της Πηγής Παιδείας.

Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here