Τέσσερα Εθνικά Πάρκα που θα σου κόψουν την ανάσα

0
760

Τα ταξίδια μπορεί να είναι πλέον απαγορευμένο σπορ, όμως τίποτα δε μπορεί να εμποδίσει το μυαλό μας, από το να ταξιδέψει και να γνωρίσει νέα μέρη! Όσο λοιπόν ο κορονοϊός παραμένει στις ζωές μας, εμείς μπορούμε να μεταφερόμαστε νοητά σε μαγευτικές τοποθεσίες, και ποιος ξέρει, ίσως κάποτε καταφέρουμε να τις επισκεφθούμε!

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει τέσσερα από τα Εθνικά Πάρκα του πλανήτη, που πραγματικά, είναι ικανά να σου κόψουν την ανάσα! Σίγουρα είναι προορισμοί, που πρέπει να βάλεις στη λίστα σου!

Διαφήμιση

Εθνικό Πάρκο Γκράντ Κάνυον

tripadvisor.com.gr

Το Grand Canyon (= μεγάλο φαράγγι) βρίσκεται στην πολιτεία της Αριζόνας, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, και το μεγαλύτερο μέρος του ανήκει στο ομώνυμο Εθνικό Πάρκο. Είναι ένα από τα πρώτα Εθνικά Πάρκα των Η.Π.Α και έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Για τους λάτρεις την φύσης, της θέας όπου χάνεται το μάτι και η ανάσα κόβεται, είναι ένας must προορισμός! Τα πιο δημοφιλή μονοπάτια του Πάρκου είναι το Μπράιτ Έιντζελ και το Σάουθ Καϊμπάμπ, ενώ παρατηρητήρια, το Maricopa και το Powell Point.

Maricopa Point – americansouthwest.net

Δραστηριότητες όπως: ράφτινκ, πεζοπορία, τρέξιμο ακόμη και περιηγήσεις με ελικόπτερο συμπληρώνουν το παζλ αυτής της μοναδικής εμπειρίας. Δίνεται ωστόσο και η δυνατότητα ενοικίασης ποδηλάτου ή αυτοκινήτου, ώστε η περιήγηση να γίνει πιο διαδραστική!

Σημείο αναφοράς του Πάρκου είναι το Grand Canyon Village, το οποίο χωρίζεται σε τρία μέρη: Το Κέντρο Επισκεπτών, όπου θα βρει και το παρατηρητήριο Mather Point, το Επιχειρηματικό Κέντρο και το Ιστορικό Χωριό.

Historic Village – grandcanyonlodges.com

Τέλος το Μουσείο Γεωλογίας Yavapai, στο οποίο βρίσκονται εκθέματα βράχων, περιγραφές για την περίπλοκη γεωλογία της περιοχής, αξίζει να το επισκεφθείτε, και έχει θέα στη βόρεια πλευρά του Grand Canyon.

INFO: Διαθέτει ξενοδοχεία, εστιατόρια, τράπεζα, ταχυδρομείο και λοιπά καταστήματα.

Εθνικό Πάρκο Μπάνφ

news1.gr

Το Banff βρίσκεται στον Καναδά και συγκεκριμένα στην Αλμπέρτα. Από πολλούς θεωρείται ο απόλυτος χειμερινός προορισμός. Ιδρύθηκε το 1885 και από το 1984 είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Έχει έκταση 6.641 τετραγωνικών χιλιομέτρων και περιλαμβάνει τους δημοφιλείς προορισμούς: Λίμνη Moraine και την Κοιλάδα με τις δέκα κορυφές. Προσφέρεται πλήρως για κανό, καγιάκ, πεζοπορίες αλλά και σκι (με 3 θέρετρα).

Λίμνη Moraine – tripadvisor.com.gr

Το κύριο εμπορικό του κέντρο είναι στην πόλη του Banff, όπου θα βρει κανείς αρκετά καταστήματα, ξενοδοχεία, ταχυδρομείο και νοσοκομείο. Μια πόλη που έχει 8.000 κατοίκους.

INFO: Όλοι οι επισκέπτες αγοράζουν στις πύλες της εισόδου άδεια.

Εθνικό Πάρκο Yellowstone

el.tripnholidays.com

Το Εθνικό Πάρκο Yellowstone βρίσκεται κυρίως στην πολιτεία της Ουαϊόμινγκ, αλλά επεκτείνεται και σε Μοντάνα και Αϊντάχο. Έχει έκταση περίπου 8.980 τετραγωνικά χιλιόμετρα και περιλαμβάνει λίμνες, ποτάμια, φαράγγια και οροσειρές.

Λίμνη Yellowstone – Pixabay.com

Τα πιο δημοφιλή της μέρη είναι η λίμνη Yellowstone και η καλδέρα Yellowstone (σ.σ. το μεγαλύτερο υπερηφαίστειο). Προσφέρεται για τους λάτρεις της πεζοπορίας, της κατασκήνωσης και για εκείνους που προτιμούν τις βαρκάδες. Εκατοντάδες είδη πτηνών, θηλαστικών, ψαριών και ερπετών έχουν καταγραφεί στην περιοχή και μεταξύ αυτών αρκούδες Γκίζλι, λύκοι και βίσωνες.

Εθνικό Πάρκο Σερενγκέτι

el.ehotelsreviews.com

Το Σερενγκέτι βρίσκεται στην Τανζανία και έχει έκταση 14.750 τετραγωνικά χιλιόμετρα. Είναι από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, για τους λάτρεις του σαφάρι.

Τα πιο ξακουστά σημεία της είναι η λίμνη Μανιάρα (σ.σ. στην οποία συναντώνται σπάνια είδη πουλιών) και ο κρατήρας Νγκόρο- Νγκόρο ( σ.σ. 20 χιλιόμετρα περίπου διάμετρο και βάθος 600 μέτρων) . Στην περιοχή μεταναστεύουν κάθε χρόνο πάνω από 1.000.000 Γκνού και 250.000 ζέβρες.

Kρατήρας Νγκόρο- Νγκόρο – theblogofdimi.com
Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here