Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Διαδικτυακή Ημερίδα: «Σεξουαλική Κακοποίηση Παιδιών και Εφήβων: Από την πρόληψη ως την αντιμετώπιση. Ο ρόλος του Παιδιάτρου»

0
765

Με αφορμή τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας και κακοποίησης παιδιών που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων εγκαινίασε ένα νέο τρόπο επικοινωνίας, διαλόγου και τεκμηριωμένης ενημέρωσης και συζήτησε με γονείς, παιδιάτρους και άλλους ειδικούς επιστήμονες για τη σεξουαλική κακοποίηση.

Η εκδήλωση απαρτίζονταν από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος, το οποίο ήταν ανοιχτό προς το κοινό, με στόχο την ευρύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών που το παρακολούθησαν, ενώ το δεύτερο στην κατάρτιση των
επιστημόνων υγείας.

Διαφήμιση

Στόχος της ημερίδας αποτελούσε η περαιτέρω ενημέρωση του κοινού, ιατρικού και μη, για το πώς μπορεί να αντιλαμβάνεται κανείς, να προλαμβάνει και να αντιμετωπίζει κακοποιητικές καταστάσεις σε παιδιά και εφήβους, με την βοήθεια πάντα του οικογενειακού παιδιάτρου.

Οι συμμετέχοντες μάθανε για το πως πρέπει να μιλάνε στα παιδιά τους, να παρατηρούν τις αλλαγές, να αντιλαμβάνονται τους προβληματισμούς των ανηλίκων, αλλά και το πως πρέπει να επεμβαίνουν.

Οι βεβαιώσεις παρακολούθησης στάλθηκαν και στα 417 άτομα που εγγράφηκαν στο δεύτερο μέρος, γρήγορα και εύκολα, χάρη στο e-maild.com. Έναν έξυπνο, γρήγορο και αυτόματο τρόπο αποστολής βεβαιώσεων, σε πολλούς παραλήπτες, χωρίς να χρειαστεί να πληκτρολογήσει κανείς τα ονόματα ένα – ένα.

Δείτε το α μέρος της Ημερίδας εδώ:

Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here