Podcast “Δες το ανθρωπολογικά”: Τι είναι η κοινωνική ανθρωπολογία;

0
732

Η Πηγή Παιδείας σας παρουσιάζει την νέα σειρά εκπομπών μέσω podcast «Δες το ανθρωπολογικά». Πρωταγωνίστριες; Δύο φοιτήτριες του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παν. Αιγαίου και συντάκτριες μας, την Λούντα Χατζή και την Χρύσα Βουζίκα. Η εκπομπή μας πρεσβεύει να σας ταξιδέψει σε άγνωστους πολιτισμούς, μη δυτικούς, εστιάζοντας σε συνήθειες και αντιλήψεις διαφορετικές από αυτές που όλοι ξέρουμε και έχουμε συνηθίσει να ακούμε.

Και θα αναρωτηθείτε δικαιολογημένα, ποιος είναι άραγε ο στόχος της εκπομπής μας «Δες το ανθρωπολογικά» ; Επιθυμούμε να προσεγγίσουμε σύγχρονα θέματα από την πλευρά της ανθρωπολογίας και να τα παρουσιάσουμε με τον πιο κατανοητό τρόπο. Αφεθείτε στην μαγεία,που προσφέρει η μελέτη εξωτικών πολιτισμών από κάθε γωνιά του πλανήτη. Μέσα από αυτό θα αποκτήσετε νέες γνώσεις, θα προβληματιστείτε, θα αναρωτηθείτε και θα αντιληφθείτε με διαφορετικό τρόπο τον κόσμο που ζούμε.

Διαφήμιση

Στο δεύτερο επεισόδιο θα εξηγήσουμε με απλά λόγια, τι είναι επιτέλους αυτή η κοινωνική ανθρωπολογία, που για χάρη της δημιουργήσαμε, ολόκληρη εκπομπή; Σύντομα και μεθοδικά, θα αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά, με τι ασχολείται και για ποιους λόγους είναι απαραίτητη για την ανθρωπότητα, ως κοινωνική επιστήμη. Δεν θα εκμυστηρευτούμε τίποτε περισσότερο, τα υπόλοιπα θα τα ακούσετε!

Ακούστε το podcast εδώ:

https://www.buzzsprout.com/1728420/8394716

Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here