H Ελένη Γαρυφαλάκη στην 3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Εναλλακτικής Εκπαίδευσης

0
461

Από το 2003 η Ελένη Γαρυφαλάκη πειραματίζεται με νέους τρόπους διδασκαλίας και μάθησης σε παιδιά και ενήλικες, πραγματοποιώντας, ταυτόχρονα, αρκετές προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές πάνω στην εκπαίδευση, τη διδασκαλία, την εκπαιδευτική ψυχολογία, τη διοίκηση και τις νευροεπιστήμες.

Έχει αναπτύξει μια νέα παιδαγωγική μεθοδολογία, την οποία ονομάζει SPIN, την ιδέα της οποίας παρουσίασε και στο TEDxHeraklion 2015. Η φιλοσοφία SPIN εστιάζει στη συναισθηματική, κοινωνική και πολλαπλή νοημοσύνη και δίνει έμφαση στην ομότιμη παραγωγή και συνδημιουργία.

Διαφήμιση

Εκτός από τη θεωρία, στην πράξη έχει δημιουργήσει τον πρώτο χώρο Πολλαπλής Νοημοσύνης στην Ελλάδα, όπου παιδιά και ενήλικες συμμετέχουν σε δράσεις και projects. Μέσα από αυτά, παρατηρούν τον τρόπο που μαθαίνουν, ενισχύουν δεξιότητές τους και ανταλλάσσουν ιδέες και έμπνευση.

Με την έκδοση του βιβλίου της “Πολλαπλή Νοημοσύνη” το 2013 ξεκίνησε να διερευνά τις προεκτάσεις και τα οφέλη που έχει η θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης και στο χώρο εργασίας, προσφέροντας επιχειρηματικά σεμινάρια για τη συναισθηματική, κοινωνική και πολλαπλή νοημοσύνη στο χώρο εργασίας, αλλά και δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό προφίλ δεξιοτήτων.

Μόλις πέρυσι εξέδωσε το βιβλίο “Smart Babies”, με το οποίο δίνει έμπνευση σε γονείς και εκπαιδευτικούς παιδιών μικρών ηλικιών, ενώ το νέο της βιβλίο σχετικά με την εφαρμογή της θεωρίας SPIN στην εκπαίδευση είναι υπό έκδοση. 

Με χαρά ανακοινώνουμε την συμμετοχή της στην 3η Πανελληνία Συνδιάσκεψη Εναλλακτικής Εκπαίδευσης, που διοργανώνει η Πηγή Παιδείας.

Η Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom τη Δευτέρα 14/06/2021 στις 16:00.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν! Απαιτείται έγκυρη προεγγραφή στην φόρμα συμμετοχής καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για όσους επιθυμούν να λάβουν βεβαίωση συμμετοχής, θα πρέπει να το δηλώσουν στη αντίστοιχη φόρμα (κόστος βεβαίωσης 5 ευρώ).

Οι βεβαιώσεις συμμετοχής θα αποσταλούν μέσω της πλατφόρμας www.e-maild.com

Η συμμετοχή σας στο συνέδριο, θα αποτελούσε τιμή για την Πηγή Παιδείας, καθώς έτσι τίθενται οι βάσεις για έναν ουσιαστικό διάλογο για την εναλλακτική εκπαίδευση.

Επικοινωνία:

6948037123

tziakaev@gmail.com

pigipaideias@gmail.com

Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here