Ο Νίκος Γαλάνης στην 3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Εναλλακτικής Εκπαίδευσης

0
465

O Nίκος Γαλάνης είναι ένας δάσκαλος με πολύ κέφι που δεν του αρκεί να μπει στην τάξη, να πει το μάθημα και να φύγει. Παίρνει την κάμερά του, οι μαθητές του γίνονται μικροί ηθοποιοί και με τα βίντεο που δημιουργούν στέλνουν σημαντικά κοινωνικά μηνύματα όπως για τον σχολικό εκφοβισμό, τους πρόσφυγες, τα τροχαία ατυχήματα, την ισότητα των φύλων.

Πιο πρόσφατη δημιουργία, η ταινία «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: 200 χρόνια από την ελληνική Επανάσταση» προς τιμήν της επετείου από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

Διαφήμιση

Οι ταινίες του έχουν βραβευτεί σε μαθητικούς διαγωνισμούς και έχουν συμμετοχές σε φεστιβάλ κινηματογράφου σε Ελλάδα και εξωτερικό, λαμβάνοντας διακρίσεις. Εν συντομία,

Η ταινία «Μπορείς να καταφέρεις τα πάντα, αρκεί να το πιστέψεις» το MediaB PLURAL+ Award στο PLURAL+ Youth Video Festival 2020 που διοργανώνει ο Ο.Η.Ε., Εύφημο Μνεία στο Peace in the Streets Global Film Festival.

H ταινία «SOSίβιο» φιναλίστ στο CMS, INTERNATIONAL CHILREN’S FILM FESTIVAL (ICFF) 2018, tο Βραβείο Κοινού στο 8ο Mostra internacional Cinema Educatiu (MICE) Film Festival και το Special Jury Prize στο West Side Mountains Doc Fest 2018,

H ταινία «Αχ, αφτό το αυ» το Special Jury Prize στο West Side Mountains Doc Fest 2019 και Καλύτερη Ταινία στον 5ο διεθνή μαθητικό Διαγωνισμό του Μουσείου Σχολικής Ζωής «Οι εικόνες των σχολικών βιβλίων- πηγή έμπνευσης και καλλιτεχνικής δημιουργίας»,

Το σποτ «Όλα αυτά που μας ενώνουν» Καλύτερη Ταινία (Σποτ) στον διεθνή μαθητικό
Διαγωνισμό «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες».

Για την πρωτοπορία του εκπαιδευτικού του έργου και την καινοτομία στη διδασκαλία έχει τιμηθεί με το GOLD βραβείο στα Education Leaders Awards 2019 και ήταν υποψήφιος ως «Πρόσωπο της Χρονιάς» την ίδια χρονιά. Επίσης, είναι μέλος της επιτροπής επιλογής ταινιών του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Ηπείρου «West Side Mountains». Πρόσφατα, τιμήθηκε με το κορυφαίο βραβείο «Εκπαιδευτικός της Χρονιάς» στα Education
Leaders Awards 2021.

Με χαρά ανακοινώνουμε την συμμετοχή του στην 3η Πανελληνία Συνδιάσκεψη Εναλλακτικής Εκπαίδευσης, που διοργανώνει η Πηγή Παιδείας.

Η Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom τη Δευτέρα 14/06/2021 στις 16:00.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν! Απαιτείται έγκυρη προεγγραφή στην φόρμα συμμετοχής καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για όσους επιθυμούν να λάβουν βεβαίωση συμμετοχής, θα πρέπει να το δηλώσουν στη αντίστοιχη φόρμα (κόστος βεβαίωσης 5 ευρώ).

Οι βεβαιώσεις συμμετοχής θα αποσταλούν μέσω της πλατφόρμας www.e-maild.com

Η συμμετοχή σας στο συνέδριο, θα αποτελούσε τιμή για την Πηγή Παιδείας, καθώς έτσι τίθενται οι βάσεις για έναν ουσιαστικό διάλογο για την εναλλακτική εκπαίδευση.

Επικοινωνία:

6948037123

tziakaev@gmail.com

pigipaideias@gmail.com

Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here