Γνωρίστε την Mentoria

0
690

Ποιοι είμαστε

Είμαστε μία ομάδα ανθρώπων καταξιωμένων στον χώρο τους, με διαφορετικές επαγγελματικές και
εκπαιδευτικές αφετηρίες που πιστεύει πως η σημαντικότερη επένδυση για το μέλλον είναι η
εκπαίδευση. Μία εκπαίδευση βασισμένη σε μαθήματα ζωής που αναδεικνύει τα ταλέντα των νέων και
οδηγεί στην Αυτογνωσία τους.

Διαφήμιση

Πιστεύουμε ότι η εμπειρία των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, είναι αναγκαίο να
βρίσκεται στην καρδιά οποιουδήποτε παιδαγωγικού πλαισίου. Το εκπαιδευτικό προσωπικό είναι
κρίσιμο για την ποιότητα της εμπειρίας που λαμβάνουν οι μαθητές και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο
στη μάθηση τους. Η ακαδημαϊκή κατάρτιση, η προσωπική ανάπτυξη, οι σκέψεις, τα συναισθήματα και οι
πεποιθήσεις των παιδαγωγών παίζουν σημαντικό ρόλο στη μαθησιακή διαδικασία. Σε κάποιο σημείο
της ζωής μας, οι περισσότεροι από εμάς συνάντησαν δασκάλους ή άτομα που μας έχουν εμπνεύσει. 

Το Όραμά μας

Το όραμα της Mentoria είναι, να δημιουργήσει συνθήκες έμπνευσης για τα παιδιά και τους νέους
ανθρώπους ώστε να ανακαλύψουν τα έμφυτα χαρίσματά τους, να εκφραστούν δημιουργικά και να
κατακτήσουν τον σκοπό της ζωής τους.

Ξεκινώντας πάντα από τον εαυτό μας, ανακαλύπτοντάς τον και επενδύοντας στην προσωπική μας
ανάπτυξη, μπορούμε να φέρουμε αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Για να επιτευχθεί μία συλλογική αλλαγή
στην κοινωνία, χρειάζεται πρωτίστως να πραγματοποιηθεί εξατομικευμένα.

Στόχος μας να δημιουργήσουμε «ανοιχτές τάξεις» στις οποίες θα παρέχονται ‘μαθήματα ζωής’. Τα μαθήματα αυτά βασίζονται σε επιστημονικά εργαλεία και μεθόδους σπουδαίων παιδαγωγών και επιστημόνων που είναι αποτέλεσμα σύγχρονων ερευνών. Λαμβάνοντας υπόψη μας τη μοναδικότητα και διαφορετικότητα των ανθρώπων,  μοιραζόμαστε γνώσεις και εργαλεία που οδηγούν στην κατάκτηση της αυτογνωσίας και στην καλλιέργεια και ενίσχυση των ατομικών δεξιοτήτων. Μέσα από τις προτάσεις και τις δράσεις μας, στοχεύουμε στο να κινητοποιήσουμε τα παιδιά μας να πιστέψουν στα όνειρά τους και να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια για να τα υλοποιήσουν.

Η Mentoria δραστηριοποιείται σε οκτώ άξονες:

i. Αυτογνωσία – Αυτοβελτίωση

Γνωρίζοντας τον εαυτό μας, αντιλαμβανόμαστε τη διαδικασία και τα στάδια της εξέλιξής μας και αναλαμβάνουμε την προσωπική ευθύνη της δημιουργίας μιας καλύτερης ζωής για εμάς. Όσο καλύτερα γνωρίζουμε το Σώμα, τον Νου και το Πνεύμα μας, τόσο καλύτερα αντιλαμβανόμαστε την ανθρώπινη ύπαρξη, τους συνανθρώπους μας και ολόκληρη την πλάση. Η αυτογνωσία είναι το πρώτο βήμα προς την δημιουργία κοινωνιών, που μπορούν να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν.

ii. Εθελοντισμός

Οι άνθρωποι είμαστε από τη φύση κοινωνικά όντα. Η καλλιέργεια των κοινωνικών δεξιοτήτων
συμβάλλει στην ευδαιμονία όλων των ανθρώπων και των κοινωνιών. Στην καρδιά της κοινωνικής ζωής βρίσκεται ο εθελοντισμός. Ένας καλύτερος κόσμος δημιουργείται όταν αρετές, κοινωνικές και ηθικές αξίες όπως ο σεβασμός, η αλληλεγγύη και η ειρηνική συνύπαρξη αποτελούν τον πυρήνα του ατομικού και κοινωνικού αξιακού συστήματος. Καλλιεργώντας την αξία του εθελοντισμού βιώνουμε το αίσθημα της προσφοράς, της δημιουργικότητας και της αγάπης.

iii. Προσωποποιημένη Μάθηση

Κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός σε όλον τον κόσμο. Μια έκφραση ζωής που διαφέρει από κάθε άλλη. Μοναδικά χαρίσματα και ταλέντα συνθέτουν σε έναν άνθρωπο τη μαγεία του να είναι ο εαυτός του. Η πιο αποτελεσματική εκπαίδευση για τα παιδιά του μέλλοντός μας είναι η εξατομικευμένη, βιωματική, ολιστική, που βασίζεται σε μαθητοκεντρική μεθοδολογία και προσέγγιση.

iv. Φύση-Περιβάλλον

Το περιβάλλον και ο άνθρωπος νοείται ως ένα. Όλες οι επιστήμες ξεκίνησαν από την παρατήρηση της φύσης, των ανθρώπων, των ζώων και της συνύπαρξής τους. Η εξέλιξη του ανθρώπου συντελεί στη διατήρηση της ισορροπίας στο περιβάλλον μας. Αγαπάμε και φροντίζουμε το περιβάλλον που μας αγκαλιάζει, θέτοντας την περιβαλλοντική εκπαίδευση ως αναπόσπαστο κομμάτι της δράσης μας.

v. Τεχνολογία

Ο άνθρωπος δημιουργεί την τεχνολογία και η τεχνολογία υπηρετεί τον άνθρωπο. Η συμμαχία αυτή και η κατανόηση της λειτουργίας της ως ένα δυναμικό εργαλείο, βοηθάει στην εξάλειψη των εκπαιδευτικών ανισοτήτων και προάγει τη δυνατότητα εξαιρετικών ανακαλύψεων στους τομείς της υγείας, του εμπορίου και της διακρατικής επικοινωνίας.

vi. Επαγγελματικός προσανατολισμός – Επιχειρηματικότητα

Οι αλλαγές είναι πλέον ραγδαίες και η γρήγορη εξέλιξη αναγκαία. Οι νέοι μας καλούνται να είναι ευέλικτοι και προσαρμοστικοί, ώστε να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στο ευμετάβλητο κοινωνικό και επαγγελματικό περιβάλλον. Η αυτογνωσία και ο επαγγελματικός προσανατολισμός είναι άμεσα συνδεδεμένες δεξιότητες ζωής και εξαιρετικά εκπαιδευτικά εργαλεία στα χέρια των νέων μας. Οι μελλοντικοί επαγγελματίες και επιχειρηματίες του κόσμου μας μπορούν, πλέον, να ανακαλύψουν τις ικανότητες, τις κλίσεις και τα ταλέντα τους με τα κατάλληλα εργαλεία και τη συμβουλευτική ειδικών. Όταν οι άνθρωποι ακολουθούμε το επάγγελμα που αγαπάμε, βιώνουμε ικανοποίηση και πληρότητα. Η ενέργεια που αντλούμε από την καριέρα και την εργασία μας συμβάλλουν στην ευδαιμονία της ζωής μας και μας κάνουν πιο δυνατούς στις προκλήσεις των συνθηκών που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

vii. Τέχνες-Πολιτισμός

Η τέχνη είναι έκφραση δημιουργίας και ζωής. Ένα ισχυρό μέσο αυτογνωσίας και σύνδεσης με τον συνάνθρωπο. Όλοι γεννιόμαστε καλλιτέχνες και είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση και την ευτυχία μας να ανακαλύψουμε την καλλιτεχνική μας πλευρά. Εκφράζουμε τον εαυτό μας, καλλιεργούμε την ψυχή μας, σκιαγραφούμε την εποχή μας και συμβάλλουμε στον πολιτισμό μας. Φροντίζουμε τα παιδιά και οι νέοι μας να γνωρίσουν τον πλούτο των τεχνών, να βρουν ηρεμία μέσα στο έντονο τεχνολογικό περιβάλλον που ζουν και να αναπτυχθούν μέσα από τους δύο αυτούς απολαυστικούς εκπαιδευτικούς άξονες, εκφράζοντας τον εαυτό τους.

viii. Αθλητισμός-Ευεξία

Ο αθλητισμός είναι ένα εξαιρετικό βιωματικό και ψυχαγωγικό εκπαιδευτικό μέσο. Τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, προσφέρει συνεχείς ευκαιρίες υιοθέτησης αξιών που προάγουν την αυτογνωσία, την εξέλιξη, την κοινωνική ευημερία και συνοχή. Στον αθλητισμό, τα συναισθήματα είναι έντονα και οι αισθήσεις πλήρως ενεργοποιημένες, γεγονός που εξυπηρετεί την αποτελεσματική μάθηση. Γύρω από τον προσδιορισμό των εννοιών της νίκης και της ήττας χτίζεται ένα δυναμικό εκπαιδευτικό περιβάλλον. Ο αθλητισμός ενώνει τους ανθρώπους και γκρεμίζει σύνορα και προκαταλήψεις. Ο αθλητισμός αναδεικνύει το μεγαλείο της ανθρώπινης ψυχής.

FB: Mentoria

Instagram: MentoriaGreece

Linkedin: Mentoria Greece

Youtube: Mentoria

Email: info@mentoria.gr

www.mentoria.gr

Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here