Νεράϊδες και Δράκοι

0
1214
Πηγή: officeholidays.com

Ψάχνοντας μια σελίδα για πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες μα και χειροποίητες ιδέες, έπεσα πάνω στο
http://www.neraideskaidrakoi.gr και μπήκα αμέσως στο κλίμα των Χριστουγέννων!

Στη σελίδα υπάρχουν δραστηριότητες για ηλικίες από 5 έως 105 ετών με διάφορες βαθμίδες δυσκολίας (ακόμη και για αυτούς που παραπονιούνται πως δεν πιάνουν τα χέρια τους)! Ας γνωρίσουμε την δημιουργό της.
Μιλήστε μας λίγο για εσάς.

Διαφήμιση

Γεια σας! Είμαι η Κλειώ, μαμά μιας 6χρονης Νεράιδας, της Νεφέλης και ενός 6χρονου Δράκου, του Κωνσταντίνου. H μητρότητα και η ευτυχία μου χτύπησαν την πόρτα σε συσκευασία 2 σε 1, δηλαδή έκανα δίδυμα. Το γεγονός αυτό θεωρώ ότι είναι και το τζόκερ της ζωής μου!!! Από όταν έγινα μαμά, η ζωή μου άλλαξε άρδην. Το ίδιο και η κοσμοθεωρία μου.

Είμαι διακοσμήτρια στο επάγγελμα και έχω πάρει και ένα δεύτερο πτυχίο στις ανθρωπιστικές επιστήμες με ειδίκευση στον Ελληνικό πολιτισμό, έτσι για να μου βρίσκεται!

Πάντα αισιόδοξη και ρομαντική, πιστεύω πως τη ζωή πρέπει να την πασπαλίζουμε με χρυσόσκονη, νεραϊδόσκονη, έστω ένα glitter! Αγαπώ τον κόσμο των βιβλίων και των παραμυθιών και προσπαθώ να περάσω στα παιδιά μου ότι η ζωή είναι ένα παραμύθι που τις σελίδες τους τις γράφουμε εμείς. Έχω μεγάλη αδυναμία στις Νεράιδες, οι οποίες, όπως θα δείτε, επισκέπτονται τα παιδιά μου σε διάφορες στιγμές… και επίσης έχω τρελή αδυναμία στα Χριστούγεννα… Μου αρέσει να ταξιδεύω, να γράφω, να διαβάζω, να δημιουργώ γενικά! Φύση και θέση ανήσυχο πνεύμα δηλαδή!!!

Νεράιδες και Δράκοι λοιπόν λέγεται η παραμυθένια σελίδα που έχετε φτιάξει. Μιλήστε μας για αυτήν, τι μπορεί να βρει ένας επισκέπτης ;
Μέσα από το blog μου μοιράζομαι διάφορες οικογενειακές μας στιγμές, τις σκέψεις μου και τους προβληματισμούς μου ως μαμά για την ανατροφή των παιδιών μου, κατασκευές και παιχνίδια που κάνουμε μαζί, προτάσεις για βιβλία και ότι θεωρώ ότι θα μπορούσε να ενδιαφέρει μία μαμά. Όλα αυτά βέβαια πάντα πασπαλισμένα με την σωστή δόση Μαγείας και Νεραιδόσκονης.

Ποια ήταν η έμπνευση σας, πώς ξεκινήσατε; Ήταν ένα εγχείρημα δύσκολο;

Έμπνευσή μου εννοείται πως ήταν οι δίδυμοι μπελάδες μου! Μόλις μπήκαμε λίγο σε μία σειρά, σκέφτηκα πώς θα ήταν ωραίο αν μπορούσα να μεταφέρω τις εμπειρίες μου από τα δίδυμα και σε άλλες μαμάδες και αν μπορώ να τις βοηθήσω! Οπότε και δημιούργησα αυτή τη σελίδα. Στην πορεία βέβαια κατέληξα να γράφω για όσα θέματα με απασχολούν ως μαμά και όχι μόνο για τα δίδυμα!

Είστε μητέρα δύο διδύμων ,ενός αγοριού και ενός κοριτσιού. Ισχύει πως διαφέρουν κατά πολύ τα δύο φύλα (ωρίμανση, κτλπ); Υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά;

Από την πρώτη στιγμή που γεννήθηκαν τα παιδιά μου, κατάλαβα πόσο διαφορετικά χαρακτηριστικά έχουν εξαιτίας του φύλου τους! Καταλαβαίνετε ότι σπίτι μας έχουμε όλων των ειδών τα παιχνίδια: κούκλες, εργαλεία, αυτοκινητάκια! Η κόρη μου δεν έπιασε τιμόνι στα χέρια της ποτέ και ο γιος μου δεν έπιασε κούκλα! Είναι πολύ περίεργο γιατί ουδέποτε τους κατευθύναμε και όμως αυτά έπαιζαν με τα παιχνίδια του «δικού τους» φύλου. Η κόρη μου βλέπει My little pony και ο γιος μου Χελωνονιτζάκια. Στην κόρη μου αρέσει το ροζ, στον γιο μου το μπλε… να συνεχίζω;

Όσον αφορά στην ωρίμανση θα έλεγα πώς σαφώς τα κορίτσια προηγούνται από τα αγόρια και μάλιστα κατά πολύ! Η κόρη μου έχει ένα ώριμο μυαλό, ηλικιακά μεγαλύτερου παιδιού που συνεχώς μας εκπλήσσει. Ο γιος μου από την άλλη αντιλαμβάνεται τα πάντα με μια πιο απλουστευμένη μορφή (αντρική ματιά) και με μια αφοπλιστική παιδική αθωότητα. Ωστόσο η αλληλεπίδραση που έχουν μεταξύ τους δεν αφήνει τη διαφορά να γίνει χαοτική. Είμαι ειλικρινά περίεργη να δω πώς θα συμπεριφέρονται στην εφηβεία.

Τι θα συμβουλεύατε στις νέες εργαζόμενες μητέρες;

Δεν είναι ανάγκη να τα κάνουν όλα τέλεια! Ούτε πρέπει να έχουν το σούπερ καθαρό σπίτι! Αυτό που έχει σημασία είναι να παίρνουν χρόνο με τα παιδιά τους προσπαθώντας να χτίσουν όμορφες αναμνήσεις μαζί τους! Και στο δικό μου σπίτι τα ασιδέρωτα είναι βουνό (τα πάω από το ένα δωμάτιο στο άλλο για να κάνω μια φωτογράφηση) όμως προτιμώ να κάνω μια κατασκευή με τα παιδιά ή έστω να χαλαρώσω μαζί τους πάρα να έχω το σούπερ τακτοποιημένο και καθαρό σπίτι!

Να θυμούνται επίσης πως καλή μαμά είναι η ευτυχισμένη μαμά! Ας διαθέσουν και μισή ώρα την ημέρα για τις δικές τους ανάγκες και θέλω!!! Το ξέρω ότι ο χρόνος δεν υπάρχει αλλά πιστεύω πως όπου υπάρχει θέληση υπάρχει και τρόπος! Η κάθε μια μας πρέπει να βρει τι είναι αυτό που την αποφορτίζει από τη δουλειά, το σπίτι, τα παιδιά και να προσφέρει στον εαυτό της λίγες στιγμές χαλάρωσης!

Η ενασχόληση με χειρωνακτικές δραστηριότητες, τι προσφέρουν σ’ένα παιδί πέραν από ευχαρίστηση;
Καταρχήν το βοηθάνε να αναπτύξει την λεπτή του κινητικότητα, να συντονίσει τις κινήσεις των χεριών του με τα μάτια του και το μυαλό του. Ακόμα καλλιεργεί τη φαντασία του αφού προσπαθεί να βάλει σε τάξη τις ιδέες του και να σκεφτεί πώς θα δημιουργήσει αυτό που φαντάστηκε. Αναπτύσσει όλες τις αισθήσεις του και προσπαθεί να εκφράσει σκέψεις και συναισθήματα που δεν θα μπορούσε με άλλο τρόπο. Εννοείται ότι περνά ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα του και τέλος βιώνει ικανοποίηση και αυτοπεποίθηση με την δημιουργία του.
Με ποια κριτήρια πρέπει να γίνει η επιλογή ενός παιδικού δώρου;

Το πιο σημαντικό κριτήριο είναι το δώρο που θα προσφέρουμε να δώσει χαρά στο παιδί! Δεν είμαι κατά των παιχνιδιών! Πιστεύω πώς τα παιχνίδια προσφέρουν πολλά! Όμως πέρα από το να ικανοποιήσουμε την επιθυμία του παιδιού καλό θα ήταν μέσω του παιχνιδιού να αποκομίσει κάποιο όφελος!

Σίγουρα θα πρέπει να είναι πάντα κατάλληλο για την ηλικία του παιδιού και από εκεί και πέρα να συμβάλλει στη συναισθηματική ανάπτυξή του, προσφέροντας μια σειρά από ερεθίσματα αλλά και να αναπτύσσει τις γνωστικές και κοινωνικές του δεξιότητες του.

Ιδανικό δώρο πάντως σύμφωνα με τους ειδικούς θεωρείται αυτό που εξάπτει τη φαντασία του και του προσφέρει γνώσεις με διασκεδαστικό τρόπο.

Αγαπάτε πολύ τα Χριστούγεννα. Τι θα απαντούσατε σε κάποιον που έχει αλλεργία στη μαγεία των Χριστουγέννων.

Τα Χριστούγεννα είναι κατεξοχήν η γιορτή των παιδιών! Όμως για τους περισσότερους οι μέρες αυτές συμβολίζουν την αγάπη, την ελπίδα, την ομόνοια, την οικογένεια. Η δύναμη της προσδοκίας για το καινούργιο, το διαφορετικό, το καλύτερο.

Κάθε Χριστούγεννα και μια νέα αρχή. Πιστεύω πώς ακόμη και αν όλα γύρω μας είναι χάλια (κρίση, φτώχεια, δυστυχία)… ακόμη και τότε η μαγεία των Χριστουγέννων είναι ικανή, έστω και για λίγο, να ξορκίσει το κακό και να απλώσει πάνω του ένα πέπλο καλοσύνης, ανθρωπιάς, ελπίδας, έστω και αν γνωρίζουμε ότι όλα αυτά είναι μία ψευδαίσθηση.!

Σε όσους λοιπόν έχουν αλλεργία στη μαγεία των Χριστουγέννων θα έλεγα ας αφήσουμε τα παιδιά να μας οδηγήσουν στον δικό τους κόσμο! Γιατί τα παιδιά είναι πάντα εδώ για να μας παρασύρουν, να μας μαλακώσουν. Γιατί τα Χριστούγεννα μας κάνουν όλους να έρθουμε λίγο πιο κοντά με την καλή πλευρά του εαυτού μας, να ονειρευτούμε, να βρούμε λίγη από τη χαμένη μας αθωότητα και να ξαναγίνουμε παιδιά. Ας στολίσουμε το δέντρο, ας βγούμε στους δρόμους, ας κάνουμε ανιδιοτελείς πράξεις αγάπης και ας πιστέψουμε ότι έχουμε τη δύναμη όλοι μας να αλλάξουμε τον κόσμο και να τον κάνουμε καλύτερο! Αρκεί να αφήσουμε την αγάπη να φωλιάσει στις καρδιές μας! Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

Μη χάνετε χρόνο επισκεφτείτε το χώρο της Κλειούς……εγωιστικά μόνο για εσάς ή δημιουργείστε παρέα με τους μικρούς και ταλαντούχους σας βοηθούς.

Καλές γιορτές σε όλους!
Κατερίνα Γεωργιάδου

Διαφήμιση