Πρόταση Βιβλίου: «Ο υποβολέας» – Ντονάτο Καρίζι

0
931

Γενικά, είμαι λάτρις της αστυνομικής λογοτεχνίας και της λογοτεχνίας μυστηρίου. Όταν όμως ανακαλύπτω «μικρά διαμάντια», όπως το συγκεκριμένο βιβλίο, η εμπειρία της ανάγνωσης πραγματικά απογειώνεται.

«Ο υποβολέας» λοιπόν, είναι ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε το 2009 και έγινε παγκόσμιο best seller, από τον Ιταλό συγγραφέα Ντονάτο Καρίζι.

Διαφήμιση

Ας πούμε λίγα λόγια για την πλοκή, πριν αρχίσω να απαριθμώ αυτά που με εντυπωσίασαν και του έδωσαν δικαίως τον τίτλο «παγκόσμιο best seller».

Ο εγκληματολόγος Γκόραν Γκάβιλα, μαζί με μία ομάδα της αστυνομίας, καλούνται να εξιχνιάσουν μία σειρά από αποτρόπαια εγκλήματα. Συγκεκριμένα, τις εξαφανίσεις έξι μικρών κοριτσιών. Όσο προχωράει η έρευνα, τόσο περισσότερο ανακαλύπτει η ομάδα, ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα απ’ ότι φαίνονται. Κάθε εγκληματική πράξη αποκαλύπτει ένα κρυφό μήνυμα. Κάθε θύμα είναι μια καινούργια πρόκληση. Κάθε έγκλημα είναι ακόμα πιο σκοτεινό και παρανοϊκό από το προηγούμενο. Μία αστυνομικός που εξειδικεύεται στις εξαφανίσεις, η Μίλα Βάσκες, προστίθεται στην ομάδα και όλοι μαζί, καλούνται να λειτουργήσουν σαν σύνολο, σαν ένα μυαλό, για να μπουν στην ψυχοσύνθεση αυτού ή αυτών που κρύβονται πίσω από τη φρίκη.

Η δράση και η αγωνία βρίσκονται σε κάθε κεφάλαιο. Η ένταση χτίζεται σταδιακά. Μικρά περιστατικά, αφήνουν τον αναγνώστη με ένα μυρμήγκιασμα στα χέρια, να γυρίσει την επόμενη σελίδα. Μια καλά σφιχτοδεμένη πλοκή, που δεν αφήνει ερωτηματικά ούτε κενά, παρ’ όλο που η ιστορία είναι αρκετά πολύπλοκη. Πολύπλοκη αλλά τόσο καλογραμμένη και με ροή, που μπορείς να παρακολουθήσεις άνετα τα γεγονότα και ζήσεις την εμπειρία του βιβλίου. Και πάνω που λες ότι ο συγγραφέας σου έχει δώσει ό,τι συγκίνηση είχε στο μυαλό του, το τέλος είναι συνταρακτικό και κορυφώνει τη δράση. Plot twists που δεν τα υποψιάζεσαι, αλλά όταν τα διαβάζεις, σε καθηλώνουν.

Το συνιστώ ανεπιφύλακτα και μπαίνει δικαίως στα must read!

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα συγγραφέως:

Η Βάνα Κουτσού γεννήθηκε στην Πέλλα το 1990. Σπούδασε στη σχολή Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γενετική. Έλαβε μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό στίχου του ωδείου Φουντούλη στο Βόλο κατακτώντας τη δεύτερη και τρίτη θέση. Έχει εκδώσει συλλογή με τραγούδια και ποιήματα με τον τίτλο «Απίστευτα κι απέραντα». Το τραγούδι «Πίσω στη ζωή» έχει μελοποιηθεί από τον συνθέτη Νίκο Μανδαράκη. Συνεργάζεται με τη δισκογραφική εταιρεία Music Factory Entertainment. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στο Σύλλογο Φίλων Βιβλίου νομού Πέλλας και αρθρογράφος στο online περιοδικό Ologramma.art. Επίσημη σελίδα στο Facebook: Vana Koutsou.

Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here