Έρευνα Πηγή Παιδείας: Οι χώρες που πλήττονται από τον κορωνοϊό. Οι νεκροί και τα θύματα σε όλον τον πλανήτη

0
434

 Νότια Κορέα: Τρεις νεκροί και 93 νέα κρούσματα 

Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν 93 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού, γεγονός που σημαίνει πως η τάση ύφεσης της εξάπλωσής του συνεχίζεται, ωστόσο η ανησυχία που εγείρουν νέα, μικρότερα ξεσπάσματα παραμένει.

Αίγυπτος: Στους έξι οι νεκροί – Στους 196 οι ασθενείς

Άλλοι δύο υπέκυψαν στην Αίγυπτο αφού μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας το σύνολο των θανάτων στη χώρα εξαιτίας της πανδημίας σε έξι, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Διαφήμιση

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Χάλιντ Μεγκάχεντ δήλωσε επίσης ότι έχουν επιβεβαιωθεί 30 νέα κρούσματα, δεδομένο που ανεβάζει το σύνολό των ασθενών σε 196.

Νέα Ζηλανδία: Οκτώ νέα κρούσματα 

Οκτώ νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό επιβεβαιώθηκαν στη Νέα Ζηλανδία. Χαρακτηριστικό τους είναι ότι όλα σχετίζονται με πρόσφατα ταξίδια στο εξωτερικό, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σήμερα.

Γαλλία: Στους 175 οι θάνατοι – Καθολική καραντίνα στη χώρα

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν 27 νέους θανάτους από τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 175, καταγράφοντας αύξηση 18%, καθώς στη χώρα εφαρμόστηκε καθολική καραντίνα σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού.

Γερμανία: Πάνω από 8.500 κρούσματα – 23 νεκροί

Στο μεταξύ, τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα έχουν ξεπεράσει, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, τα 8.600, με τους νεκρούς να ανέρχονται πλέον σε 23. Στον αντίποδα, 67 ασθενείς θεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήριο. Από τη δική του πλευρά, το γερμανικό Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ κάνει πάντως λόγο για 7.156 κρούσματα και 12 νεκρούς, ενώ η εφημερίδα Bild αναφέρεται σε 25 θύματα.

ΗΠΑ: 100 νεκροί από τον κορωνοϊό

Τους 100 έφθασαν οι θάνατοι εξαιτίας του κορωνοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής την Τρίτη, βάσει της καταμέτρησης του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται στις ανακοινώσεις των αμερικανικών αρχών.

Περίπου οι μισοί από αυτούς τους θανάτους έχουν καταγραφεί στην πολιτεία Ουάσιγκτον, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 12 ανθρώπους στην πολιτεία της Νέας Υόρκης και σε 11 στην Καλιφόρνια.

Γκάμπια: Πρώτο κρούσμα

Το πρώτο κρούσμα του κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Γκάμπια, ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Υγείας της χώρας, μερικές ώρες μετά την αναγγελία των έκτακτων μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση για να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας.

Κιργιστάν: Tρία κρούσματα

Το Κιργιστάν επιβεβαίωσε τα πρώτα τρία κρούσματα του κορωνοϊού, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Κοσμομπέκ Τσολπονμπάγεφ σήμερα.

Πρόκειται για τρεις υπηκόους της χώρας, η μόλυνση των οποίων διαγνώστηκε μετά την επιστροφή τους από ταξίδι στη Σαουδική Αραβία, εξήγησε ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε.

 

Κίνα:11 νέοι θάνατοι και 13 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα την Τρίτη

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας κατέγραψαν 13 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό ως τα μεσάνυχτα χθες Τρίτη, ανακοίνωσε η Εθνική Επιτροπή Υγείας· πρόκειται για αριθμό αρκετά χαμηλότερο από τα 21 κρούσματα που εντοπίζονταν μία ημέρα νωρίτερα.

Ιταλία: 31.506 κρούσματα- 2.503 νεκροί

Η κατάσταση στην Ιταλία, τη χώρα πλέον που πλήττεται περισσότερο από τον ιό, κρίνεται απελπιστική, καθώς το τελευταίο 24ωρο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 31.506 και οι νεκροί τους 2.503. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχασαν την ζωή τους 345 άνθρωποι και καταγράφηκαν 3.526 νέα κρούσματα.

Ισπανία: 13.716 τα κρούσματα κορωνοϊού, 558 οι θάνατοι

Ο αριθμός των κρουσμάτων της επιδημίας Covid-19 έφθασε τα 13.716 στην Ισπανία και ο αριθμός των θανάτων τους 558, ανακοίνωσε ο Φερνάνδο Σιμόν, επικεφαλής του κέντρου εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων. Κατά τον χθεσινό απολογισμό, τα κρούσματα του κορωνοϊού ανέρχονταν σε 11.178 και οι θάνατοι στους 491.

Βρετανία: Αναθεωρεί την στάση του ο Βρετανός Πρωθυπουργός

Την ίδια στιγμή ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον άρχισε να αναθεωρεί τη στρατηγική του, προαναγγέλλοντας δέσμη περιοριστικών μέτρων για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Σαουδική Αραβία: Μέτρα για τον ιδιωτικό τομέα και τζαμιά

Αυστηρά μέτρα παίρνει και η Σαουδική Αραβία όπου όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα σταματούν να εργάζονται για 15 ημέρες. Την Τρίτη, εξάλλου, η Σαουδική Αραβία απαγόρευσε στους μουσουλμάνους να προσεύχονται καθημερινά αλλά και στην μεγάλη προσευχή της Παρασκευής μέσα στα τζαμιά ως μέτρο πρόληψης.

Μαυροβούνιο:  Δύο κρούσματα

τις χώρες που «υποδέχτηκαν» τον ιό ανήκει πλέον και το Μαυροβούνιο, το οποίο ανακοίνωσε τα δύο πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματά του, δύο γυναίκες 72 και 47 ετών που είχαν είχαν φτάσει στη χώρα πριν από 12 ημέρες από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ισπανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, cnn.gr, protothema.gr, naftemporiki.gr, athensvoice.gr

Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here