Γ Χατζηπαύλου: «Τα αστεία βασίζονται σε πράγματα που βλέπεις ή ζεις»

0
487

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου ασχολείται με το stand up comedy επαγγελματικά από το 2007. Η επαφή του με το είδος έγινε το 2001 στις Νύχτες Κωμωδίας. Έχει συνεργαστεί σε παραστάσεις και περιοδείες στην Ελλάδα με Άγγλους κωμικούς αλλά και κωμικούς του Comedy Store. Από το 2016 έχει δημιουργήσει το Comedy club για παιδιά, την μοναδική ελληνική παράσταση stand up comedy για παιδιά από 6 έως 12 ετών. Το 2015 έγινε ο πρώτος Έλληνας stand – up κωμικός, του οποίου η σόλο παράσταση προβλήθηκε σε ελληνικό τηλεοπτικό δίκτυο. Παράλληλα έχει γράψει τη θεατρική κωμωδία “72 ώρες” που παρουσιάστηκε για δύο σεζόν στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Χατζηπαύλου μιλά στην Μαριάννα Μανωλοπούλου και στην Πηγή Παιδείας για την stand up comedy καθώς και για τα σχέδια του

Διαφήμιση

ΕΡ: Είστε ο πρώτος που στέγασε μόνιμα σε θέατρο παραστάσεις stand up comedy στην Ελλάδα. Το 2014 δημιουργήσατε το «Stand up for U», έναν θεσμό κωμωδίας που στηρίζει φιλανθρωπικές δράσεις και αποτελεί τη μόνη stand up comedy παράσταση που προβάλλεται ετησίως από την ελληνική τηλεόραση. Πώς αισθάνεστε σχετικά με αυτή την επιτυχία και ποια είναι η  φιλανθρωπική δράση που υποστηρίξατε και σας έκανε πιο «συναισθηματικό»;

To «Stand up for U» είναι μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για 5 συνεχή χρόνια και ήταν για εξαιρετική εμπειρία με τη συμμετοχή πολλών κωμικών. Παρότι υπήρχε πάντα αρκετή δουλειά οργανωτικά, η επιτυχία στη σκηνή ήταν συλλογική και απολάμβανα τις παραστάσεις κάθε χρονιά. Φυσικά το τελικό αποτέλεσμα που ήταν η στήριξη διαφορετικών φορέων και οργανώσεων που βοηθούν παιδιά.

ΕΡ: Πόσο καλά ξέρουν τελικά οι Έλληνες γονείς το παιδί τους; Και πόσο καλά τους ξέρει εκείνο; 

Δεν έχω ιδέα αλλά ελπίζω αρκετά. Και οι δύο πλευρές. Προσωπικά προσπαθώ ακόμα να κάνω καλή εντύπωση στο δικό μου!

ΕΡ: Τι σας έμαθε τελικά η ψυχαγωγική εκπομπή «Comedy Kids». Ποια στιγμή θα μπορούσατε να περιγράφατε ως την πιο δυνατή;

Ότι το χιούμορ είναι μια βασική γλώσσα των παιδιών και είναι τέλειο να επικοινωνείς μαζί τους σε αυτή. Δεν υπάρχει κάποια στιγμή που ξεχωρίζω. Γενικά ήταν μια ωραία διαδικασία και πολύ διαφορετική εφόσον η κεντρική ιδέα ήταν το παιχνίδι και το χιούμορ η βάση επικοινωνίας ανάμεσα στα παιδιά και τους γονείς τους.

ΕΡ: Υπάρχει κάποιος κωμικός με τον οποίο θα θέλατε να κάνετε stand up comedy και κάποιος με τον οποίο θεωρείτε ότι δεν θα είχατε καθόλου χημεία και γιατί;

Στο stand up γενικά είσαι μόνος στη σκηνή όποτε είτε παίζεις σόλο, είτε σε double bill, είτε σε ομαδική παράσταση δεν υπάρχει κάποια κοινή στιγμή με άλλον στη σκηνή παρα μόνο στην υπόκλιση. Συνεπώς, δεν τίθεται θέμα χημείας αλλά αποτελεσματικότητας από τη μεριά του καθένα. Έχω συνεργαστεί με τους περισσότερους stand-up κωμικούς της Ελλάδας – και τρεις αγγλόφωνους με τους οποίους κάναμε περιοδεία στην Ελλάδα – και ήταν πάντα εξίσου ωραία.

ΕΡ: Ποιο είναι το μεγαλύτερο προσόν ή το μυστικό του καλού κωμικού;

Γενικά το γράψιμο και το live είναι όσα χρειάζεσαι. Όσο πιο πολύ τόσο το καλύτερο. Στο stand up χρειάζεται κυρίως σταθερότητα σε αυτά. Δεν υπάρχουν μυστικά καθώς είναι μία δουλειά που την κατανοείς δουλεύοντας. Από εκεί και πέρα την κατευθύνεις ανάλογα με όσα θέλεις να κάνεις και να πεις.

ΕΡ: Μια φράση που έχετε πει κατά την διάρκεια των standup comedy σας και σας χαρακτηρίζει;

Τα αστεία βασίζονται σε πράγματα που βλέπεις ή ζεις. Το είδος αυτό είναι σε μεγάλο βαθμό ένα update της φάσης και της κατάστασής σου, οπότε όλα όσα ακούγονται στις παραστάσεις κάπου έχουν κάτι χαρακτηριστικό σε προσωπικό επίπεδο.

ΕΡ: Κατά πόσο θεωρείται ότι έχετε υλοποιήσει τους αρχικούς σας στόχους σχετικά με την πορεία σας στα stand up comedy και όχι μόνο; Ποιοι είναι οι επόμενοι επαγγελματικοί σας στόχοι;

Το να γράφω και να κάνω παραστάσεις ήταν ο αρχικός στόχος και επί του παρόντος η σταθερή διαδικασία της δουλειάς μου. Πάντα υπάρχουν και άλλα σχέδια ή ιδέες αλλά περισσότερο στη λογική του side project.

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτή την συνέντευξη που μας παραχωρήσατε στη «Πηγή Παιδείας» κ. Χατζηπαύλου, για το χρόνο σας και την προθυμία σας. Σας ευχόμαστε κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία, να συνεχίζετε να βάζετε το δικό σας κωμικό στοιχείο στη καθημερινότητα μας.

Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here