Η αγάπη στην εποχή των Social Media

0
490

Όπως σε πολλές άλλες πτυχές της καθημερινότητάς μας, το internet και τα social media έχουν φέρει κι εδώ τις αλλαγές τους. Από το πως θα γνωρίσουμε τον σύντροφό μας, μέχρι το πως θα επηρεαστεί η σχέση μας, τα social media θα βάλουν το χεράκι τους. 

Ας ξεκινήσουμε, όμως από την αρχή της σχέσης με τα social μας και το πόσο χρόνο αφιερώνουμε σε αυτά κάθε μέρα. Για κάποιους είναι κομμάτι της δουλειάς τους, για κάποιους άλλους είναι ένας τρόπος να περάσουν την ώρα τους και για τους περισσότερους, ένος τρόπος να επικοινωνήσουν. 

Διαφήμιση

Κάπως έτσι βλέπουμε και την προσωπική μας ζωή να μπλέκεται μέσα σε αυτές τις πολύχρωμες εφαρμογές. Βλέπουμε ζευγάρια, παντρεμένα και μη, να ζηλεύουν και να ανησυχούν για το μέλλον τη σχέσης τους. Ερωτήματα όπως, «Μα γιατί έκανε like στη φωτογραφία της/του;» ή «Μήπως μιλάει με κάποια/ον χωρίς να το ξέρω;», αρχίζουν να ξεπηδούν στο μυαλό πολλών συντρόφων.

Κάπως, έτσι φτάνουμε στο ψάξιμο κινητών και τις ζήλιες για το τι μπορεί να έχουν κρυμμένα αυτά τα κινητά πίσω από την κλειδαριά τους, κι άντε τώρα να μιλήσεις για εμπιστοσύνη και να μην ακουστεί σαν να κρύβεις κάτι. 

Υπάρχει, όμως κι άλλες πλευρές, στη σχέση των social media με την αγάπη. Ας πούμε, υπάρχουν πολλά ζευγάρια, τα οποία άρχισαν τη σχέση τους ή και ακόμα γνωρίστηκαν μέσα από αυτά, με πολλές εφαρμογές, όπως το Facebook, να έχουν έτοιμη και τη δική τους εφαρμογή για ραντεβού και νέες γνωριμίες, ενώ είναι πολλές που έχουν φτιαχτεί αποκλειστικά γι’ αυτό.

Ειδικά, στη δύσκολή περίοδο που διανύουμε το internet αποτέλεσαι μια μεγάλη βοήθεια για τα ζευγάρια που βρέθηκαν να είναι χωριστά ή και γενικά για τα ζευγάρια που διατηρούν τη σχέση τους από απόσταση. Είναι ένας τρόπος να τους φέρνει κοντά και να τους βοηθάει να μοιράζονται μαζί τις στιγμές που δεν μπορούν να ζήσουν μαζί.

Γι’ αυτούς, ένα απλό μήνυμα μπορεί να τους φτιάξει τη μέρα ή με το να στείλουν μια αστεία εικόνα που βρήκαν στα social media, μπορούν να μοιραστούν μια αγαπημένη στιγμή με τον σύντροφό τους. Ακόμα, για πολλούς μέσα από τις «ιστορίες», που διαθέτουν πολλές εφαρμογές, αισθάνονται σαν να ζουν στιγμές μαζί τους κι ας μην είναι κοντά. 

Επειδή, όμως, όπως όλα τα πράγματα, έτσι και στη δική μας περίπτωση υπάρχει και η κακή πλευρά των πραγμάτων, έχουμε και τις περιπτώσεις, όπου τα social media κρύβουν μεγάλες απάτες για την ερωτική μας ζωή. 

Από αυτούς και αυτές που ενώ μιλούν μαζί σου, μιλούν και με άλλους 15, για να φτάσουμε σε εκείνους που έχουν πειράξει τόσο τις φωτογραφίες τους, που δεν αναγνωρίζονται όταν έρθει η ώρα να συναντηθείτε από κοντά.

Βέβαια, δεν πρέπει να ξεχνάμε και εκείνους που παριστάνουν κάποιον εντελώς διαφορετικό από αυτόν που θέλουν να δείχνουν, αλλάζοντας όχι μόνο το φύλο, το χρώμα ματιών ή άλλα χαρακτηριστικά τους, αλλά το ίδιο το άτομο και την προσωπικότητά του.

Έτσι, πολλοί καταλήγουν να γίνονται ένας ή μία ακόμα στα «dms» τους, νομίζωντας ότι κι αυτοί είναι ειλικρινείς μαζί τους, ενώ στην περίπτωση των κρυμμένων ταυτοτήτων, τα πράγματα, δυστυχώς, μπορούν να γίνουν πολύ χειρότερα από απλά ένα κακό αστείο.

Γι’ αυτό είναι καλό όταν πρόκειται να γνωρίσουμε κάποιον μέσα από τα social media, να προσέχουμε ό,τι μοιραζόμαστε μαζί του, αλλά και γενικά τη συμπεριφορά μας σε αυτά, γιατί ό,τι ανέβει είναι δημόσιο και μένει, ακόμα κι αν το στέλνουμε σε προσωπικό μήνυμα.

Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here