Εισαγωγή στην Εικονογράφηση με τον εικονογράφο Νίκο Ραφαηλίδη

0
735

Είστε λάτρης του παιδικού βιβλίου και θέλετε να μάθετε πώς γίνεται η εικονογράφηση του; Είστε συγγραφέας και επιθυμείτε να κάνετε την εικονογράφηση του παραμυθιού μόνο σας;

Τότε δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή στο παρακάτω online courses εικονογράφησης που ετοίμασε η Bookguru.gr και η Πηγή Παιδείας για εσάς:

Διαφήμιση

Εισαγωγή στην Εικονογράφηση με τον εικονογράφο Νίκο Ραφαηλίδη:

Ο εικονογράφος Νίκος Ραφαηλίδης σας καλεί να σε ένα κύκλο 5 δίωρων μαθημάτων εικονογράφησης όπου εκεί θα μάθετε για την σημασία της εικονογράφησης, για το πώς βρίσκεται το κεντρικό σημείο που πρέπει να γίνει εικόνα, πώς πρέπει να την επεξεργαστείτε για να μην την «φάει» ο τυπογράφος, πώς κάνετε κάποια ειδικά εφέ, τι είναι τα layers καθώς και για τα εφέ της εικόνας!

Τα μαθήματα θα γίνονται εξ αποστάσεως μέσω κάμερας σε ώρες και ημέρες που θα αποφασιστούν κατά την διάρκεια του πρώτου μαθήματος!

Κόστος Συμμετοχής: 250 Ευρώ

Έναρξη Μαθημάτων: 14 Μαρτίου

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής από την e-maild.com

Δηλώστε συμμετοχή εδώ:

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 6948037123

Λίγα Λόγια για τον Νίκο Ραφαηλίδη:

Ο εικονογράφος Νίκος Ραφαηλίδης είναι 21 ετών και κατάγεται από την Κατερίνη.
Είναι απόφοιτος επαγγελματικού λυκείου στον τομέα Υγείας και Πρόνοιας, με πτυχίο βοηθού μικροβιολόγου.

Στα 14 του, το 2009, του απονεμήθηκε τιμητικό δίπλωμα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για τη συμμετοχή του στους 15ους Περιφερειακούς Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες και στα 17 του έλαβε Έπαινο για τη συμμετοχή του στην έκθεση ζωγραφικής Γυμνασίων – Λυκείων Ν. Πιερίας.

Από την παιδική του ηλικία έως και σήμερα παρακολουθεί μαθήματα σε σχολή θεάτρου, ενώ παράλληλα ασχολείται με τη σκιτσογραφία. Στα 17 του δημιούργησε στο YouTube μια ερασιτεχνική σειρά με τον τίτλο «Οι καβγάδες της Αριστοκρατίας», όπου έγραφε και έπαιζε (αποτελείται από 18 επεισόδια).

Στα 18 του, ο σκηνοθέτης Θοδωρής Κουνιάκης τον εμπιστεύθηκε για τη μεταφορά τη θεατρικής παράστασης «Redskoufitsa» σε μικρού μήκους ταινία, στον ρόλο του Καθρέφτη-Τάκη, παίζοντας μαζί με την Κωνσταντία Χριστοφορίδου και τον Στάθη Παναγιωτόπουλο.

Είναι μέλος της Vatoum Productions, μία ομάδα που δημιουργεί ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, κάνει φωτογραφήσεις κ.ά. Πρόσφατη δουλειά του σε αυτό το πρότζεκτ είναι ένα κυνήγι θησαυρού, όπου έπαιξε τον Otis-ο Προδότης (2015).

Διαθέτει πτυχίο tattoo-artist, με ειδικότητα στα «old school» tattoos.

Στα τέλη του 2015, έπαιξε στην παράσταση «Η πιο όμορφη μέρα», η οποία ήταν αφιερωμένη στον αγώνα της Κύπρου (σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μιχαήλ). Εδώ και χρόνια, σε πολλές παρουσιάσεις βιβλίων και μαζί με έμπιστους συνεργάτες, κάνει μικρές παραστάσεις (ή και trailers) αφιερωμένες στο εκάστοτε βιβλίο, οι οποίες λαμβάνουν χώρα λίγο λίγο πριν την έναρξη της επίσημης παρουσίασης του έργου του συγγραφέα.

Χάρη στις παραπάνω εμπειρίες του, έγραψε το πρώτο του βιβλίο με τον τίτλο «Το Σώμα μου πίσω» (εκδόσεις Όστρια). Παράλληλα αναλαμβάνει τις εικονογραφήσεις των βιβλίων πολλών συγγραφέων.

Το 2017 έπαιξε στο παιδικό musical «Ζήσε την αλήθεια σε χιλιάδες παραμύθια».

Έχει γράψει και έχει παίξει δύο μονόπρακτα: «Ωχ, τι καλά» και «Η μελωδία του χαμένου δέντρου», τα οποία παρουσιάστηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο καφέ-μπαρ «Κολοκύθα».

Συμμετέχει με την παρουσία του στη θεατρική ομάδα «Ατάκα», παίζοντας στην παράσταση «Λιτόχωρο σε Κρίση», όπου επίσης έφτιαξε ένα από τα σκηνικά.

Οι εικονογραφήσεις παραμυθιών που εκδόθηκαν:

«Ο Μελένιος, το αηδόνι και ο τυφλός Ποντικός» -Μάκης Ρουσομάνης

«Ο Ψεματούλης, η Αληθούλα και το Όνειρο» -Μαρία Παναγιωτίδου

«Το Λιοντάρι και η Σκνίπα» -Δημήτρης Σπανάκης

«The epic food stories of Mr R» Μaria Papamargariti, Raphael Betty

(Ακολουθούν και άλλες εικονογραφήσεις σε υπό έκδοση βιβλία).


Εξώφυλλα του ίδιου:

«Ξελογιάστρα Μοναξιά» -Νίκος Πατεράκης

«Θα φυσήξει Βαρδάρης» -Θοδωρής Δαλιάνης

«Ο Άγγελός μου» -Θεόφιλος Γιαννόπουλος, Σοφία Κραββαρίτη

Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here