Νικόλας Νέτσικας: Επιδοκιμάζω την ειλικρίνεια και αποδοκιμάζω το ψέμα και την αλαζονεία

0
389

O συγγραφέας Νικόλας Ντέσικας συστήνεται στο κοινό και μιλά στον Γιώργο Δόλγυρα και στην Πηγή Παιδείας για την συγγραφική του πορεία.

  • Για να σας γνωρίσει το αναγνωστικό κοινό, θα μας συστηθείτε;

Καλησπέρα! Καταρχάς θα ήθελα να εκφράσω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την φιλοξενία και την όμορφη συνέντευξη.  Ονομάζομαι Νικόλας Ντέτσικας, είμαι 34 χρόνων και κατάγομαι από τα όμορφα μα βροχερά Ιωάννινα. Παρακολουθώ μαθήματα υποκριτικής σε σχολή θεάτρου των Ιωαννίνων, μαθήματα σεναρίου από τον κύριο Δημήτρη Αποστόλου γνωστό μετρ τηλεοπτικών επιτυχιών. Έχω γεννηθεί με αναπηρία στο δεξί μου πόδι κάτι το οποίο, ωστόσο, δεν με εμποδίζει να πραγματοποιώ τα όνειρα μου και να αισιοδοξώ για την ζωή και τα όμορφα πράγματα που μπορεί να μας χαρίσει. Αγαπώ το διάβασμα, κυρίως την αστυνομική λογοτεχνία και τα κομικς, την συγγραφή βιβλίων, τα ταξίδια, τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Διαφήμιση
  • Πάμε σε λίγο πιο προσωπικές ερωτήσεις. Tι αγαπάτε, τι φοβάστε και τι έχετε χάσει;

Αγαπώ την οικογένεια μου, φοβάμαι τον θάνατο και την μοναξιά και έχω χάσει πρόσφατα το πιο πιστό μου φιλαράκι , το σκυλάκι μου την Έμυ .Κάτι το οποίο ακόμα δεν έχω ξεπεράσει .

  • Πώς χαλαρώνετε και ηρεμείτε μέσα στην μέρα σας;

Ακούγοντας μουσική, διαβάζοντας ένα καλό βιβλίο, βλέποντας μια αγαπημένη ταινία και βγαίνοντας με φίλους. Αυτά είναι μερικά από τα αγαπημένα μου πράγματα που με ηρεμούν κατά την διάρκεια μιας μέρας.

  • Ποια χαρακτηριστικά επιδοκιμάζετε και αποδοκιμάζετε στους ανθρώπους;

Στους ανθρώπους επιδοκιμάζω την ειλικρίνεια, την εγκαρδιότητα και την ζεστασιά ενώ αποδοκιμάζω το ψέμα, την αλαζονεία και την ειρωνεία.

  • Αν η ζωή είχε χρώμα, ποιο χρώμα θα ήταν αυτό; Είσαι αισιόδοξος ή απαισιόδοξος άνθρωπος;

Πολύ καλή ερώτηση. Αν η ζωή είχε χρώμα θα είχε το μπλε της θάλασσας για μένα. Αυτό το απέραντο μαγευτικό μπλε που σε ταξιδεύει. Είμαι και τα δύο δυστυχώς.

  • Ποιες είναι οι επιρροές σας συγγραφικά; Ποια βιβλία θυμάστε χαρακτηριστικά;

Συγγραφικά έχω επηρεαστεί με την καλή έννοια πάντα από τον λατρεμένο Stephen King, βασιλιά στο είδος των ιστοριών τρόμου, από τον αγαπημένο μου Sebastian Fitzek, τον Jo Nesbo και την Camila Lackberg. Ελπίζω κάποια στιγμή να τους φτάσω έστω και στο μικρό τους δαχτυλάκι. Πολλά είναι τα βιβλία που θυμάμαι αλλά αν τα γράψω τώρα φοβάμαι ότι δεν θα τελειώσουμε ποτέ χαχα ..

  • Aς μιλήσουμε για το έργο σας. Ποια είναι η πηγή έμπνευσης για τα βιβλία σας; Πώς φτάσατε στη συγγραφή τους;

Η πηγή έμπνευσης για την Κληρονομιά του Αίματος ήτανε μια παλιά αγαπημένη αργεντίνικη σειρά Ιερό Πάθος, που προβαλλόταν πριν χρόνια από γνωστό τηλεοπτικό σταθμό. Για το Βέλο της Νύφης πηγή έμπνευσης στάθηκε η κακοποίηση που υπέστησαν γυναίκες από τον χώρο του θεάτρου και μη. Ήθελα μέσω αυτής της φανταστικής ιστορίας να θίξω αυτό το ευαίσθητο θέμα και να συμβάλλω κι εγώ με ένα μικρό λιθαράκι για να σταματήσει αυτό το πράγμα επιτέλους. Επίσης, θίγονται και άλλα ζητήματα στο βιβλίο τα οποία θα τα αφήσω να τα ανακαλύψει ο αναγνώστης από μόνος του. Στην συγγραφή του συγκεκριμένου βιβλίου έφτασα, όπως ανέφερα και νωρίτερα, για να θίξω το συγκεκριμένο θέμα και να σταματήσει επιτέλους να συμβαίνει.

  • Ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές στα βιβλία σας; Tι θα μοιραστείτε μαζί μας γι’ αυτούς;

Στην Κληρονομιά του Αίματος πρωταγωνιστής είναι ο Βαγγέλης Βελλής, ένας νεαρός ήρωας που από μια συγκυρία της μοίρας θα έρθει αντιμέτωπος με το παρελθόν του και η Κλαίρη Αντωνίου μια νεαρή δημοσιογράφος που αναζητά απαντήσεις για τον θάνατο του αγαπημένου της πατέρα. Οι δυο νέοι θα συναντηθούν κάτω από περίεργες συνθήκες σε ένα μυστηριακό χωρίο και θα προσπαθήσουν μαζί να ξετυλίξουν το κουβάρι του μυστηρίου. Στο Βέλο της Νύφης πρωταγωνίστρια είναι η Μαριάννα Βενιέρη μια νεαρή ανερχόμενη ηθοποιός θεάτρου που ετοιμάζεται να παντρευτεί τον αγαπημένο της αλλά η ημέρα του γάμου της θα είναι ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής της καθώς θα βρεθεί κατηγορούμενη για ένα διπλό φονικό .

  • Ποια είναι τα μελλοντικά συγγραφικά σας σχέδια;

Στα σκαριά είναι η συγγραφή του τρίτου μου έργου.

Βιογραφικό

Ο Νικόλαος Ντέτσικας γεννήθηκε το 1988 και διαμένει μόνιμα στα Ιωάννινα.

Έχει σπουδάσει βοηθός φαρμακοποιού σε δημόσιο ΙΕΚ. Μιλά αγγλικά και ισπανικά.

Είναι φανατικός των κόμιξ από παιδί, ιδιαίτερα όσων έχουν σχέση με τη Marvel και την DC. Λατρεύει τις ταινίες με υπερήρωες, αγαπά το διάβασμα, τον κινηματογράφο, το θέατρο και τα ταξίδια.

Παρακολουθεί μαθήματα υποκριτικής και σεναρίου στη Σχολή θεάτρου Ορφέας στα Ιωάννινα.

Είναι ΑΜΕΑ, με αναπηρία στο δεξί του πόδι, και είναι υπέρμαχος των ανθρώπων που έχουν γεννηθεί με αναπηρία.

Tα Βιβλία του συγγραφέα «Η κληρονομιά του αίματος» και «Tο βέλο της νύφης» κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Ελκυστής.

Διαφήμιση
Previous articleΒάλια Καραμάνου: «Η συγγραφή απαιτεί πολλή δουλειά, πειθαρχία και να πατάς σταθερά στα πόδια σου».
Next articleΓιώργος Δόλγυρας: «Πρέπει να ζούμε κάθε ημέρα της ζωής σαν να πρόκειται για την τελευταία.
Γεννήθηκα στα Ιωάννινα και μεγάλωσα στην Έδεσσα και τα τελευταία χρόνια ζω στην Θεσσαλονίκη. Φοίτησα στη Νομική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία. Επίσης σπούδασα στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τμήμα Δημοσιογραφίας. Παρακολούθησα μαθήματα σκηνοθεσίας και θεάτρου. Διδάχθηκα συγγραφή ( σεναρίου, μυθιστορήματος, διηγήματος και θεατρικού ) σε κύκλους σεμιναρίων σε διάφορα εργαστήρια δημιουργικής γραφής. Συμμετείχα σε διάφορες θεατρικές και κινηματογραφικές παραγωγές. Διήγημά μου κυκλοφόρησε 1η φορά από τις Εκδόσεις Ρώμη το 2018 σε συλλεκτική συλλογική έκδοση. Την επόμενη χρονιά έλαβα τον 1ο έπαινο φανταστικού διηγήματος νέων στον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πεζογραφίας του Λογοτεχνικού Περιοδικού Κεφαλονιάς και εκδοτικού οίκου: «ΚΕΦΑΛΟΣ» (2019) με το διήγημα: «Θηλειά στο λαιμό». Συμπεριλήφθηκε στη 1η μου προσωπική συλλογή διηγημάτων Φαντασίας- Μυστηρίου: «Σκοτεινά Φεγγάρια», η οποία κυκλοφόρησε από τις «Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή» το 2020. Όσο ζω, ελπίζω…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here