Κουρουβέη Μαριθέα: Η μαθήτρια που διέπρεψε στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Microsoft Office Specialist.

0
544

H νεαρή Κουρουβέη Μαριθέα πρόσφατα κατέκτησε το Πανελλήνιο Αργυρό Μετάλλιο στο Power Point στον 20ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Microsoft Office Specialist. Αφού προετοιμάστηκε στο επιτυχημένο κέντρο εκπαίδευσης ExpertIN Καβάλας υπό τις οδηγίες του υπεύθυνου του κέντρου, Παναγιώτη Ασλανίδη, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για βασικές δεξιότητες της TEST4U, κατάφερε να διακριθεί! Η Κουρουβέη Μαριθέα μιλάει στην Πηγή Παιδείας και στην Ευαγγελία Τζιάκα για τον διαγωνισμό, την συμμετοχή της και τους επόμενους στόχους της!

Μαριθέα, πρόσφατα κατέκτησες το Πανελλήνιο Αργυρό Μετάλλιο στο Power Point στον 20ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Microsoft Office Specialist. Πώς νιώθεις;

Διαφήμιση

Η συμμετοχή μου στον φετινό Πανελλήνιο Διαγωνισμό Microsoft Office Specialist ήταν πραγματικά μια υπέροχη εμπειρία. Φέτος ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα στον τελικό, και μπορώ να πω πως όλη αυτή η διαδικασία ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Ειδικά κατά την διάρκεια ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, όταν ακούς το όνομά σου σε μια από τις τρεις πρώτες θέσεις σε γεμίζει ένα απερίγραπτο συναίσθημα και αισθάνεσαι πως με την διάκρισή σου οι κόποι σου ανταμείφθηκαν.

  • Τι ήταν αυτό που σε ώθησε να πάρεις μέρος στον Διαγωνισμό; 

Ασχολούμαι αρκετό καιρό με την πληροφορική, πόσο μάλλον πιο συγκεκριμένα με το PowerPoint. Όταν έμαθα για τον διαγωνισμό και τα τμήματα προετοιμασίας της ExpertIN στην Καβάλα αποφάσισα πως θέλω να συμμετέχω και εγώ σε αυτόν το πανελλήνιο διαγωνισμό, να δοκιμάσω τις ικανότητές μου.

  • Μπορείς να μας περιγράψεις τις συνθήκες διεξαγωγής του διαγωνισμού και τον τρόπο που υποβάλλονται οι συμμετοχές;

Ο διαγωνισμός φέτος έγινε στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα. Η εξέτασή μας έγινε σε μια αίθουσα με αρκετά laptops, όπου κάθε ένα από τα laptops αντιστοιχούσε και σε έναν συμμετέχων. Την ίδια μέρα ανακοινώνονται οι τρεις πρώτες θέσεις σε κάθε ενότητα (Word, Excel, PowerPoint). Τη συμμετοχή μας δηλώσαμε μέσω της σχολής επιλέγοντας σε ποια ενότητα ήθελε να συμμετέχει ο καθένας και αργότερα στον τελικό προκρίθηκαν οι 100 πρώτοι με την καλύτερη βαθμολογία και με τον καλύτερο χρόνο.

  • Πόσο καιρό κράτησε η προετοιμασία σου; Μέσα από ποιο πρόγραμμα εξετάστηκες;

Την προετοιμασία μου ξεκίνησα το 2019 όταν δήλωσα για πρώτη φορά συμμετοχή στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Microsoft Office Specialist. Εκείνη τη φορά δεν προκρίθηκα στους πρώτους 100, όμως συνέχισα να προσπαθώ να βελτιωθώ με στόχο να περάσω στον επόμενο τελικό. Για την εξέτασή μου χρησιμοποίησα τον προσομοιωτή της TEST4U, καθώς παρέχει μια μεγάλη ποικιλία διατυπώσεων με τις οποίες μπορεί να προετοιμαστεί κάποιος.

  • Αντιμετώπισες δυσκολίες ως προς την εξέταση; Αν ναι σε ποιο σημεία; Αν όχι, πού θεωρείς ότι οφείλεται αυτό;

Τα θέματα της εξέτασης ήταν αρκετά απαιτητικά. Κάποιος ο οποίος είχε γνώσεις μόνο πάνω στο βασικό επίπεδο δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στις διατυπώσεις. Προσωπικά δεν αντιμετώπισα κάποια δυσκολία κατά την διάρκεια της εξέτασης επειδή, παρόλο που δεν είχα την δυνατότητα να παρακολουθήσω τα μαθήματα δια ζώσης και προετοιμάστηκα εξ αποστάσεως, υπήρξε μια πολύ καλή προετοιμασία από τον καθηγητή μας κ. Ασλανίδη Παναγιώτη.

  • Πόσο σημαντικό είναι, κατά την γνώμη σου, για έναν έφηβο η συμμετοχή του σε αυτόν τον διαγωνισμό; 

Eφόσον αρέσει πολύ σε έναν έφηβο να ασχολείται είτε με το Word, είτε με το Excel, είτε με το PowerPoint τότε θεωρώ πως είναι αρκετά σημαντικό το να συμμετέχει σε διαγωνισμούς όπως αυτόν.

  • Τελικά η απόκτηση βασικών δεξιοτήτων πληροφορικής είναι σημαντική στις μέρες μας και αν ναι γιατί;

Στις μέρες μας είναι σημαντικό κάποιος να κατέχει έστω τις βασικές δεξιότητες πληροφορικής. Πλέον ζούμε σε μια εποχή όπου η τεχνολογία εξελίσσεται συνεχώς και προκειμένου να ανταπεξέλθουμε ακόμη και στις πιο απλές απαιτήσεις, είναι απαραίτητες οι βασικές αυτές δεξιότητες.

  • Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον;

Ο πιο σημαντικός για μένα στόχος που έχω για το κοντινό μέλλον είναι να καταφέρω στον επόμενο διαγωνισμό να είμαι μια από τους τρεις εκπροσώπους της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Τελικό Microsoft Office Specialist στην Αμερική.

Καλή επιτυχία στην Μαριθέα!!

Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here