«Αγαπημένε μου καθηγητή,…»

0
1288

13819817_851697094962291_1092852002_nΓιατί δεν κάνεις μια χάρη στον εαυτό σου και στους μαθητές σου;
Παραιτήσου αφού βαριέσαι τόσο πολύ τη ζωή σου!

Πηγαίνω σχολείο εδώ και 12 χρόνια και μέχρι την τελευταία τάξη του Λυκείου νόμιζα ότι έτσι είναι οι καθηγητές, τι να κάνουμε; Λίγο βαριούνται, λίγο τα εξηγούν απ’έξω απ’έξω κι ό,τι κατάλαβες, κατάλαβες… Tώρα και άμα δεν κατάλαβες, δεν τρέχει και κάτι…Ας είναι καλα η google και η μάνα να τα σκάει στα φροντιστήρια. Βέβαια να σου πω ότι ο άλλος στο φροντιστήριο το κατέχει το πράγμα.  Το αγαπάει και προσπαθεί να σε κάνει κι εσένα να το αγαπήσεις! Έτσι ίσως παλεύονται λίγο πιο εύκολα οι (ατελείωτες για να λέμε και την αλήθεια) ώρες που περνάς στο φροντιστήριο μέχρι να έρθει αυτή η ευλογημένη (ή η καταραμένη, όπως το πάρει κανείς) ώρα να δώσεις Πανελλήνιες.

Διαφήμιση

Αγαπημένε μου καθηγητή, εσύ ξέρεις ότι αναφέρομαι σε σενα… Ναι, ναι… εσένα που πέρασες στη σχολή σου, δεν έδωσες φυσικά ΑΣΕΠ γιατί δεν υπήρχε στην εποχή σου, ασχολήθηκες μερικά χρόνια με κάτι άσχετο ή με ιδιαίτερα, και μόλις έφτασε η επετηρίδα στο όνομά σου, τσουπ μου ήρθες στο σχολείο να διδάξεις Τεχνολογία ενώ τελείωσες φερειπείν Γεωπονική… Λέω εγώ τώρα… Δε βαριέσαι λένε… εκεί μας λείπει καθηγητής, εκεί θα σε βάλουμε! Πόσο δύσκολο είναι να διδάξεις Τεχνολογία (LOL). Όλοι ξέρουν το αντικείμενο σήμερα.

Όχι, μη μου μπερδεύεσαι… δε με πειράζει το ποια σχολή έβγαλες! Ποιος είμαι εγώ άλλωστε για να σε κρίνω;! Με πειράζει λιγάκι όμως όταν από ιστορία ξέρεις μόνο ότι γράφει το βιβλίο, γιατί κι εσύ αυτό το κειμενάκι παπαγάλισες, και έρχεσαι να μου τη διδάξεις. Και για να το σώσεις με βάζεις να τα μάθω απ’έξω και αν προσθέσω, αφαιρέσω κάτι ή αλλάξω τη σειρά των λέξεων μου λες ότι σώνει και ντε είναι λάθος!! Με πειράζει όταν στα τόσα χρόνια που διδάσκεις δε σε ελέγχει κανείς για να δουν αν θυμάσαι τι έμαθες στη σχολή και έρχεσαι και μου γράφεις το “esse” στα λατινικά “ese”… ή μου μεταφράζεις την “Concordia” ως “Concordia”… Έλα ρε παιδάκι μου! Υπάρχει λυσάρι με μετάφραση, άνοιξε το δίπλα σου να συνεννοούμαστε!!!

Ξέρεις τώρα, καθηγητή μου, αν αναφέρομαι σε σενα ή στο συνάδελφό σου που (έλα, παραδέξου το) και σενα σου σπάει τα νεύρα!!!
Πάω φροντιστήριο (ας είναι καλά η μάνα μου που τα σκάει) . Και ο καθηγητής των λατινικών μπορεί να σου φτιάξει τα κάλαντα στα λατινικά! Και το κάνουμε. Πειραματιζόμαστε με τη (νεκρή θες εσύ; Νεκρή) γλώσσα. Παίζουμε σου λέω! Αγαπάμε το μάθημα και γι’αυτό το διαβάζουμε. Τον έχουμε πρότυπο. Αρχαία; Μιλάμε για τρελά γέλια! Αλλά και απαρέμφατα, μετοχές, δευτερεύουσες και σύνδεσμοι… όλα με το μέτρο τους. Και καπάκι σουβλάκια! Μάλιστα! Ναι, μαζί με τον καθηγητή. Γιατί δε φοβάται μην τον καβαλήσω όπως ο καθηγητής του σχολείου. Ξέρει ότι το’χει, δεν εξαρτάται από κανένα βιβλίο και από καμμία παπαγαλία και δε φοβάται πως θα πέσει στα μάτια σου μόλις λύσει λίγο τα λουριά και του κάνεις τη δύσκολη ερώτηση!

Αγαπημένε μου καθηγητή του σχολείου που τώρα ξέρεις ποιος είσαι… ταυτίστηκες.

Για μενα έχεις δυο εναλλακτικές:

1) Φαντάσου πώς θα ήταν να δούλευες σε φροντιστήριο. Να έπρεπε να κρατήσεις τους μαθητές σου και να σε προτείνουν και σε άλλους. Να είχες και ευθύνη για το πώς θα γράψουν στις Πανελλήνιες! Θα έλεγες την Concordia “Concordia”; Δε νομίζω! Θυμίσου τι δάσκαλος ήθελες να γίνεις. Ήθελες να σε αγαπάνε και να σε έχουν πρότυπο; Αν όχι, πέρνα κατ’ευθείαν στο Νο2.

2) Παραιτήσου. Ειλικρινά. Παραιτήσου. Αν δεν σου αρέσει αυτό που κάνεις, αν σε κουράζουν οι μαντράχαλοι ταραξίες του Γ2, αν δεν έχεις καμμία όρεξη να διορθώνεις κι άλλα τεστ τριμήνου… Τι σε κρατάει; Η μόνιμη θεσούλα; Τα λεφτά; Αξίζουν αυτά αν εσύ είσαι με λεξοτανίλ και μαθητές που κάνουν τα λάθη σου post στο Facebook;

Αγαπημένε μου καθηγητή, ξεκόλλα! Μη μου τη λες που ψιλοβαριέμαι στην τάξη και δε σε προσέχω, μη χαλιέσαι που θα σε διορθώσω και στη μετάφραση του άγνωστου κειμένου. Απλά ανησύχησε λίγο. Μήπως κάτι πάει στραβά; Μήπως κάπου χάσαμε τη μπάλα; Ναι! Μάντεψε… το παιχνίδι παίζεται πλέον σε άλλο γήπεδο! Λέγεται φροντιστήριο και θα σου πω κι αυτό- μη μου ταραχτείς και ξεχάσεις την παπαγαλία σου για αύριο ε- έχεις κι εσύ ευθύνη γι’αυτό. Όταν με όλα τα παραπάνω που σου είπα έκανες τα παιδιά να φτύσουν το σχολείο που δεν τους μαθαίνει πια πάνω απ’τα βασικά. Κάποιοι ακόμα θέλουν να μάθουν και πάνε εκεί που θα τους βοηθήσουν σ’αυτό.
Αγαπημένε μου καθηγητή, υπάρχει ακόμα χρόνος! Αγάπησε το μαθημά σου και εμάς. Ασχολήσου λίγο παραπάνω. Αξίζει. Έλα να κάνουμε μαζί restart- αν τολμάς!

Με αγάπη,
Το 20/20 στα λατινικά χάρη στο φροντιστήριο

Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here