Βιβλιοπαρουσίαση : Οι Γιοι της Επαγγελίας

Μια ξεχωριστή βιβλιοπαρουσίαση για τους βιβλιόφιλους της Θεσσαλονίκης και ειδικά για τους λάτρεις του ιστορικού μυθιστορήματος την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στο “Καφέ Θέα/tro”.

Το ιστορικό μυθιστόρημα “Οι Γιοι της Επαγγελίας” του Δημητρίου Α. Παπαδόπουλου θα παρουσιαστεί στο κοινό της Θεσσαλονίκης για πρώτη φορά την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου στις 19.00 στο “Καφέ Θέα/tro” άνωθεν του Βασιλικού Θεάτρου.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν :

α) ο Κωνσταντίνος Μπατσιόλας (Υπ. Διδ. Ιστορίας)

β) ο Μάριος Δημητριάδης (συγγραφέας)

γ) η Έλσα Παζολίδου (επιμελήτρια κειμένων και blogger)

“Οι Γιοι της Επαγγελίας” που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις “Πηγή” είναι ένα καλογραμμένο ιστορικό μυθιστόρημα το οποίο μας ταξιδεύει στον αρχαίο κόσμο, στην αρχαία Ελλάδα και στη Μέση Ανατολή, τον 1ο αιώνα π. Χ., μία εποχή που οι Ρωμαίοι διαφέντευαν τον κόσμο.

Μυστικές στοές, συνωμοσίες και μηχανορραφίες, άνθρωποι του υποκόσμου και βασιλείς, γυναίκες με δύναμη και γυναίκες του δρόμου, στυγεροί δολοφόνοι και μύστες που υπηρετούν υψηλά ιδανικά, αθώοι που γίνονται ένοχοι και ένοχοι που στη συνείδησή τους νιώθουν αθώοι : όλα αυτά αποτελούν ζωτικά στοιχεία της πλοκής του ιστορικού μυθιστορήματος που ξεδιπλώνει την περιπλάνηση του ατόμου στον αρχαίο κόσμο.

Εκτός από τις λογοτεχνικές αρετές του (όπως η παραστατική και λεπτομερής αφήγηση, οι διάφορες αφηγηματικές τεχνικές, οι αριστοτεχνικά δομημένοι χαρακτήρες κτλ.), το βιβλίο ξεδιπλώνει με μεγάλη επιτυχία και ακρίβεια τον αρχαίο κόσμο, την καθημερινή ζωή των ανθρώπων αλλά και τα “μεγάλα γεγονότα της ιστορίας”.

 

Previous articleΣχολικό άγχος και παιδιά -Τι πρέπει να γνωρίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί
Next articleΕΓΚΡΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜ. ΣΧΟΛ. ΟΛΥΝΘΟΥ
Κωνσταντίνος Μπατσιόλας
Ο Κωνσταντίνος Μπατσιόλας γεννήθηκε το 1979 και κατάγεται από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης. Είναι συζευγμένος και έχει δύο κόρες,. Ζει στη Θεσσαλονίκη, όπου και δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως φιλόλογος εργαζόμενος στην ιδιωτική εκπαίδευση. Έχει σπουδάσει Ιστορία-Εθνολογία (Δ.Π.Θ.), Θεολογία (Α.Π.Θ) και έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην εκκλησιαστική ιστορία (Α.Π.Θ). Είναι Υποψήφιος Διδάκτορας Εκκλησιαστικής Ιστορίας στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά. Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια και έχει συμμετάσχει σε διάφορα επιστημονικά συνέδρια στους τομείς της Ιστορίας, της Θεολογίας και των ΜΜΕ. Στη γενέτειρά του Χαλάστρα έχει αναπτύξει έντονη κοινωνικοπολιτική δραστηριότητα με συμμετοχή σε τοπικούς συλλόγους και στην τοπική αυτοδιοίκηση. Παράλληλα, έχει πραγματοποιήσει ομιλίες για ζητήματα ιστορικά και ήταν μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Λαϊκού Πανεπιστημίου Δήμου Δέλτα. Έχει αρθρογραφήσει σε διάφορα περιοδικά (έντυπα και ηλεκτρονικά), και είναι συντάκτης σε διάφορες ιστοσελίδες. Είναι συγγραφέας του βιβλίου "Η Θεσσαλονίκη κατά τη Λατινοκρατία" που εκδόθηκε το 2019 από τις εκδόσεις "Μέθεξις".

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here