Μόλις κυκλοφόρησε το Α τεύχος της Πηγής Παιδείας

0
650

Είναι γεγονός! Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος της Πηγής Παιδείας. Το πρώτο μας τεύχος είναι γεμάτο από ανθρώπους που υπηρετούν τον πολιτισμό και την εκπαίδευση με μεράκι, αγάπη, κέφι και πολλές θυσίες. Είναι ένα μικρό ταξίδι σε μια άλλη Ελλάδα. Σε μια Ελλάδα που δεν σταματά να ονειρεύεται, να ελπίζει και να δημιουργεί. Σε μια Ελλάδα που επιθυμεί την πρόοδο, την αναγέννηση και την πολιτιστική της ανάπτυξη.

Για να έρθει όμως αυτή η πολυπόθητη πρόοδος είναι απαραίτητο να αφήσουμε την εκπαίδευση να αναπνεύσει. Να της δώσουμε τον χώρο για δημιουργία και έκφραση. Να σταματήσουμε να την αντιμετωπίζουμε τυχοδιωκτικά και καιροσκοπικά.

Διαφήμιση

Να την χτίσουμε από την αρχή δίνοντας της την περίοπτη θέση που της αξίζει. Να προστατεύσουμε τα παιδιά μας αλλά και μας όχι μόνο από τους ιούς που απειλούν την σωματική μας υγεία αλλά και από όλες εκείνες τις «σκόιλ ελικίκου» καταστάσεις που αμαυρίζουν την εικόνα του εκπαιδευτικού μας συστήματος καθημερινά. Παιδαγωγοί όπως ο Τσολάκης, ο Φωτεινός, ο Κουντουράς, ο Δελμούζος αποτελούν πηγές έμπνευσης για να δημιουργήσουμε το μέλλον μιας ελεύθερης και δημοκρατικής εκπαίδευσης.

Και αυτό το τεύχος, το πρώτο μας τεύχος, αποτελεί τον οδηγό μας για να περιπλανηθούμε στα στέκια και στις γωνιές της αληθινής και πεφωτισμένης εκπαίδευσης. Μιας εκπαίδευσης που δεν σταματά ποτέ να ονειρεύεται και να συστήνεται ξανά και ξανά. Μιας εκπαίδευσης που μπορεί να μετουσιωθεί σε πραγματική πηγή γνώσης, πηγή πολιτισμού, πηγή παιδείας. H Φινλανδία το έκανε γιατί όχι και εμείς; Όπως έφερες Γερμανούς για τα αεροδρόμια, φέρε και Φινλανδούς για τα σχολεία σου.  Γνωρίζουν, ίσως καλύτερα από κάθε άλλο Ευρωπαίο, πώς να δημιουργούν αξιοζήλευτα εκπαδευτικά συστήματα μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Για να κάνεις το όνειρο πραγματικότητα, όμως, χρειάζεσαι συνοδοιπόρους. Και η Πηγή Παιδείας είχε και συνεχίζει να έχει ανθρώπους δίπλα της που την αγαπούν, την στηρίζουν και που προσδοκούν ένα καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα για αυτούς και τα παιδιά τους. Έτσι, λοιπόν, στις σελίδες της πρώτης εκδοτικής μας προσπάθειας, η Πηγή Παιδείας έχει την τιμή να φιλοξενεί άρθρα και συνεντεύξεις μεγάλης μερίδας εκείνων των ανθρώπων που αποτέλεσαν τον ακρογωνιαίο λίθο της. Τα μέλη της συντακτικής της ομάδας είναι όλοι εκείνοι οι φίλοι και οι γνωστοί που έσπευσαν να μας μιλήσουν για την δουλειά τους, εκείνοι που μας στήριξαν και συνεχίζουν να μας στηρίζουν και να μας υποστηρίζουν τεχνικά εξελίσσοντας μας κάθε λεπτό και κάθε ημέρα, εκείνοι που μας γνώρισαν και μας θαύμασαν. Σε όλους αυτούς ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς

Καλώς ήρθατε, λοιπόν, στον κόσμο της Πηγής Παιδείας

Ευαγγελία Τζιάκα

Εκδότρια

Μπορείτε να είτε να διαβάσετε το περιοδικό εδώ

ή να το κατεβάσετε δωρεάν εδώ:

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση ή η αναπαραγωγή του περιεχομένου του περιοδικού. Οι παραβάτες τιμωρούνται ποινικά.

©Αll rights reserved 2016.

Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here