Η Γυναίκα που είμαι!

0
433

H Πηγή Παιδείας, η Stefanou Productions και το Writers’ Αgency Bookguru.gr σας προσκαλούν στην ημερίδα που διοργανώνουν με τίτλο «Η Γυναίκα που είμαι», την Τετάρτη 15/6/2022 στο χώρο του Be Light Wellness Center (Λέοντος Σοφού 18) στις 5:30μμ στην Θεσσαλονίκη. 

Διαφήμιση

Στόχος της ημερίδας είναι η ψυχική και σωματική ενδυνάμωση των γυναικών, προκειμένου να ανακαλύψουν την πραγματική ταυτότητα τους, τα θέλω και τις δυνατότητες τους. Με γνώμονα αυτό, εφτά ομιλήτριες ενώνουν τις δυνάμεις τους και μιλάνε ως γυναίκες… σε γυναίκες.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Η γυναίκα είναι πολλά περισσότερα από όλα όσα της έμαθαν πιστά να ακολουθεί… Μέσα από τα κοινωνικά στερεότυπα και τους κοινωνικούς ρόλους που της επέβαλε η κοινωνία, πίστεψε πως η υπόστασή της αποκτά νόημα μόνο όταν γίνεται «μητέρα» ή «σύζυγος». Ξέχασε πως οφείλει πάνω από όλα να ανακαλύψει, να βρει και να αποδεχθεί την «γυναίκα που είναι. Με ό,τι εκείνη θέλει». 

Η συγγραφέας Μαρία Στεφάνου εκφράζει με λέξεις αυτά που πιθανόν να έχουμε νιώσει όλες μας… με αυτές σας καλωσορίζουμε.

‘Ως γυναίκα, μεγαλώνοντας, νιώθω ότι πιο πολύ άκουγα την φράση πως θα έπρεπε να είναι μια γυναίκα… παρά τη φράση η γυναίκα που πραγματικά είμαι. Το ένα είναι κάτι μαζικό, αυστηρό και οικουμενικό. Το άλλο είναι απλά εγώ. Εγώ… Με το σώμα που έχω. Τα συναισθήματά μου. Τα χαρίσματα και τα όρια μου. Συνειδητοποίησα ότι δεν με γνωρίζω. Και ότι ποτέ δεν με άφησα να ανθίσω ως αυτό που πραγματικά είμαι, σε κανέναν τομέα της ζωής μου! 

Η μοναδικότητα άλλωστε και η διαφορετικότητα των ανθρώπων και ειδικά των γυναικών, είναι κάτι που έχει ενοχοποιηθεί ανά τους αιώνες γενναιόδωρα και σε όλα τα επίπεδα. Έφτασε μάλιστα σε τέτοιο σημείο που οι ίδιες οι γυναίκες πίστεψαν ότι έχουν πρόβλημα αν διαφέρουν. Ότι δεν είναι αρκετές, δεν είναι αρκετά όμορφες… δεν είναι ικανές, δεν είναι αρκετά γυναίκες. 

Κάπως έτσι έχασαν την δύναμή τους και απομακρύνθηκαν από την πραγματική τους φύση και τις πραγματικές τους δυνατότητες. Πίστεψαν ότι δεν έχουν επιλογή, απόφαση και δικαίωμα στο θέλω, στο μιλάω, στο ζω. Κάποτε, το να ακολουθήσει κάποιος τις επιλογές και τις κατευθύνσεις της κοινωνίας και των άλλων… ήταν σχεδόν μονόδρομος.

Τώρα πια, όχι.’ 

ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΕΣ 

Η κάθε μία από τις 7 ομιλητριών θα προσφέρει το δικό της λιθαράκι στις 7 αυτές βασικότερες θεματολογιες που απασχολούν και απαρτίζουν την γυναίκα.

Σώμα, διατροφή, δημιουργία, εργασία, ισορροπία, συναισθήματα και έκφραση. 

Οι συμμετέχουσες θα λάβουν καθοδήγηση, γνώσεις, πρακτικές και κλειδιά που θα τις βοηθήσουν να ξεκλειδώσουν νέες πόρτες σε αυτούς τους σημαντικούς τομείς της ζωής τους.

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΡΙΕΣ

Άννα Μανάζη

Κυριαζάκου Παναγιώτα – ΔΙατροφολόγος

Ευαγγελία Τζιάκα

Λυδία Χατζηνοσίου

Χριστίνα Καίρη  

Φωτεινή Γαλάνη  

Χαρά Ζαμπρακά

Μανταλένα Κουνινή –

Το αναλυτικό πρόγραμμα της ημερίδας θα αναρτηθεί την Τετάρτη 24 Μάϊου. Εκεί θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι ομιλήτριες καθώς και τα θέματα της εκδήλωσης. 

ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Για την συμμετοχή σας στην ημερίδα «Η Γυναίκα που είμαι» πρέπει να συμπληρώσετε την ειδική φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε εδώ.

Το κόστος συμμετοχής ανά άτομο ανέρχεται στα 30 Ευρώ. Μόλις συμπληρώσετε τα στοιχεία σας, θα σας έρθει mail με τους τρόπους πληρωμής.

Για την συμμετοχή σας στο πρόγραμμα της γιόγκα, θεωρείται απαραίτητη η χρήση αθλητικών ειδών ένδυσης και υπόδησης!

Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here