Βιβλιοπαρουσίαση: «Πρέπει να σώσουμε τον Χάρη»

0
556

Ο Γιώργος Δάμτσιος έγραψε ένα μυθιστόρημα για εφήβους, για όσους αισθάνονται ακόμη έφηβοι, αλλά και για εκείνους που έχουν ξεχάσει πως είναι αυτή η όμορφη ηλικία. Με λιτό και πολλές φορές σχεδόν εφηβικό τρόπο μας βάζει σε αυτόν τον υπέροχο κόσμο των παιδιών και μας θυμίζει την ανιδιοτελή φιλία που αναπτύσσεται σε εκείνη την άδολη ηλικία, που, τι κρίμα, περνά τόσο γρήγορα.
Μια παρέα πέντε αγοριών και ένα κορίτσι που αυτοονομάζονται η συμμορία των 7 μας μαθαίνει την αδελφική φιλία, την αγνότητα και την αυτοθυσία του ενός για τον άλλο. Ένας από αυτούς, ο Χάρης, μετά από ένα τραγικό δυστύχημα που του στέρησε τον πατέρα, τον αδελφό του, αλλά και την ικανότητά του να περπατά, γίνεται στόχος παράξενων ανθρώπων. Το ενδιαφέρον αυτής της παράξενης αλλά και επικίνδυνης ομάδας, φαίνεται να στρέφεται στο υπερφυσικό χάρισμα που απέκτησε ο Χάρης έπειτα ή και εξαιτίας του δυστυχήματός του.
Οι φίλοι του συσπειρώνονται γύρω του και αναλαμβάνουν να τον προστατέψουν. Η συμμορία των επτά που δεν είναι επτά μας μυεί στην ζωή στην επαρχία και δίχως να το καταλάβουμε, εμείς οι αναγνώστες, ταυτιζόμαστε με κάποιο από αυτά τα παιδία. Ακόμη και αν δεν μπορέσει κάποιος να βρει το ταίρι του, μπορεί ο ίδιος να γίνει ο έβδομος της παρέας και να ζήσει τις περιπέτειες με τους υπόλοιπους.
Ο Γιώργος Δάμτσιος, σαν αιώνιος έφηβος, όπως οφείλει να είναι κάθε συγγραφέας, μας βάζει σε αυτήν την ηλικία που τα παιδιά πιστεύουν ακόμη στην μαγεία, στα θαύματα και που όλα μπορούν να συμβούν. Μας μυεί εκτός από το αστυνομικό, το μυστήριο και τον τρόμο, σε ένα ακόμη λογοτεχνικό είδος. Την εφηβική λογοτεχνία.
Τι άλλο να περιμένουμε από τον αγαπημένο μας συγγραφέα;

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Previous articleΣτέλλα Πετρίδου: «Εξαναγκασμός στην ποίηση δεν μπορεί να υπάρξει»
Next articleΗ Γιώτα Κολοβού για το παιδικό βιβλίο της <<Οι διακοπές της νεροσταγόνας>> από τις εκδόσεις Κούρος
Η Μάουρα Ρομπέσκου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Τελείωσε το Οικονομικό Λύκειο και για χρόνια δούλεψε σε λογιστήριο, μέχρι που την κέρδισε η γραφή. Από μικρή έφτιαχνε ιστορίες στο μυαλό της. Πέρασαν όμως αρκετά χρόνια για να αποφασίσει να αρχίσει να τις καταγράφει. Διάβαζε όμως πολύ. Τελείωσε το Οικονομικό λύκειο και για χρόνια δούλεψε σε λογιστήριο. Υπήρχε πάντα ένα βιβλίο στο πλάι της, όπου και αν πήγαινε, μέχρι να συμπληρωθεί με ένα laptop. Στα είκοσι τρία της χρόνια είχε τέσσερα παιδιά, έτσι έγινε γιαγιά νωρίς και έχει ήδη πέντε εγγόνια, που μεγαλώνει. Για χάρη τους έγραψε τα πρώτα παραμύθια. Παρόλο ότι ολοκλήρωνε το ένα βιβλίο πίσω από το άλλο, αποφάσισε να παρακολουθήσει μαθήματα δημιουργικής γραφής πριν προσπαθήσει να εκδώσει κάποιο. Στο Harmony and Creativity με τον Δημήτρη Μπογιατζή Στο Μαύρο κουτί της Αφήγησης με τον συγγραφέα Φώτη Δούσο Στο Tales off the Weird, γραφή φαντασίας. Στο Harmony and Creativity, γραφή παραμυθιού και παιδική λογοτεχνία, με την Αννα Αθανασιάδου. Στο Tabula Rasa, γραφή παραμυθιού με την Αντιγόνη Πόμμερ και Σκοτεινή Τέχνη με την Μαίρη Σβαρνιά Χαρτογράφηση φανταστικών κόσμων, με τον Χρήστο Κούτσιανο. Και μάλλον ο κατάλογος θα μεγαλώσει με τον χρόνο καθώς η δίψα για μάθηση δεν τελειώνει. Το παραμύθι ‘Ο Παλιός Χαρταετός’, από τις εκδόσεις Ηλιαχτίδα, είναι το πρώτο που έχει εκδοθεί και πλέον είναι μεταφρασμένο και στα Αγγλικά από εκδόσεις Bookguru. Επίσης ένα μυθιστόρημα ενηλίκων με τίτλο ‘Θανάσιμο Παιχνίδι’ από εκδόσεις Bookguru. Σε πολύ λίγο χρόνο θα κυκλοφορήσει και μια συλλογή διηγημάτων με ιστορίες τρόμου από τις ίδιες εκδόσεις. Ένα συλλογικό των εκδόσεων Συμπαντικές διαδρομές ‘Lockdown’ με το διήγημα ‘Ο εχθρός μου’. 2 Ένα συλλογικό από Πηγή παιδείας ‘Διηγηματικές Αναζητήσεις’ με το διήγημα ‘Ο καθρέφτης’. Τα διηγήματά, ‘Το σημάδι’, ‘Έτος 2037’, ‘Οι γειτόνισσες’ και ‘Πόσο κοστίζουν τα λάθη’, έχουν δημοσιευτεί από το ηλεκτρονικό περιοδικό Staxtes. Όπως και συμμετέχει σε συλλογικά e-books των Tales off the mind project, Σκότος ανά τους αιώνες, με το ‘Η Εκδίκηση’, Create your universe με το ‘Η Επίκληση’ και Χριστουγεννιάτικο σφηνάκι με το ‘Η Φάτνη’, Εγκλωβισμένοι στον χρόνο Now, με το ‘Θυμήσου’. Σε συλλογικό E-book της ΛΕ.ΦΑ.ΛΟ.Κ. 13 Συλλογή διηγημάτων τρόμου και σκοτεινής φαντασίας με το ‘Ζωώδη ένστικτα’. Δεν γράφει με ένα τσούρμο γάτες να τριγυρνούν [αν και τις αγαπά πολύ], αλλά με κάνα δυο μικρά αγκαλιά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here