3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Εναλλακτικής Εκπαίδευσης – Πρόγραμμα

0
781

Ελάχιστες μέρες απομένουν για την 3η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Εναλλακτικής Εκπαίδευσης, την οποία διοργανώνει το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό portal Πηγή Παιδείας, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Πορτογαλίας και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου καθώς και με την Mentoria!

Οι 15 ομιλητές οι οποίοι συμμετέχουν, στο σύνολο τους εκπαιδευτικοί, θα αναδείξουν διαφορετικές πτυχές και πλευρές της εκπαίδευσης εντός αλλά και εκτός του σχολικού πλαισίου.

Διαφήμιση

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Συνδιάσκεψης

Πρεσβεία της Πορτογαλίας – Εκπρόσωπος της Πρεσβείας στην Συνδιάσκεψη ο καταξιωμένος καθηγητής κ. Fernando Alexandre.

Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου – Εκπρόσωπος του Υπουργείο στην Συνδιάσκεψη η Δρ Αθηνά Μιχαηλίδου Διευθύντρια Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Δημήτρης Τσέλιος – Life & Business Strategist, εμπνευστής της Mentoria

Βέτα Γεωργιάδου – Νηπιαγωγός, Υπεύθυνη του Σχολείου της Φύσης, Συνιδρύτρια του Big Bang School: «Δεξιότητες καινοτομίας μέσα από την εκπαίδευση στη φύση»

Άγγελος Πατσιάς – Εκπαιδευτικός, Συνιδρυτής του Big Bang School, Συγγραφέας: «Αξιοποιώντας τις αρχές του φυσικού κόσμου, για τη δημιουργία των αναλυτικών προγραμμάτων του Big Bang School»

Ελένη Γαρυφαλάκη – Σύμβουλος Αγωγής και Εκπαίδευσης, Ιδιοκτήτρια του πρώτου χώρου Πολλαπλής Νοημοσύνης στην Ελλάδα «Καλός Αγωγός», Συγγραφέας των βιβλίων «Πολλαπλή Νοημοσύνη» και «Smart Babies»: «Η έμπνευση είναι η κινητήρια δύναμη της μάθησης» 

Κατερίνα Παπαποστόλου – Εκπαιδευτικός με Εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή & στη Σχολική Ψυχολογία- ΖωοθεραπεύτριαΕκπαιδεύτρια Σκύλων,Συγγραφέας- Ιδρύτρια Ζω.Ε.Σ: «Καινοτόμες μέθοδοι διδασκαλίας: Παρουσίαση του έργου της ΑΜΚΕ Ζω.Ε.Σ- Η εκπαιδευτική διαμεσολάβηση με σκύλο. Θεωρητικές προσεγγίσεις και πρακτική εφαρμογή στη σχολική τάξη»

Ελπίς Χοχλιούρου – Καθηγήτρια Αγγλικών στην Δ.Ε. – ELT Facilitator: «Οι Λαιστρυγόνες της Ιθάκης την περίοδο της πανδημίας COVID 19». Η κοινή ηχητική αφήγηση – podcast, ένα project για το πως να καθοδηγείς με οδηγό τη Συναισθηματική Νοημοσύνη στη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 στο πλαίσιο του σχολείου.

Ράνια Λάμπου – Εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, STEM Eκπαιδεύτρια: «Καινοτομία στο Αναλυτικό Πρόγραμμα της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης»

Νικόλαος Γαλάνης – Εκπαιδευτικός BSc, Med, κινηματογραφιστής, αρθρογράφος: «Τα κέρδη των μαθητών από τη δημιουργία μιας ταινίας μικρού μήκους, αλλά και οι δυσκολίες που μπορεί να αντιμετωπίσει ένας εκπαιδευτικός στην πορεία αυτή»

Ιφιγένεια Ιλιοπούλου – Παιδαγωγικά/Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Διδάσκουσα στο Διατμηματικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Ιδρύτρια της Storyline Greece & Ειρήνη Κεμερλή – Καθηγήτρια Γερμανικών, Φοιτήτρια του εκπαιδευτικού προγράμματος για την Ιστοριογραμμή του ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. : «Η παιδαγωγική  προσέγγιση Ιστοριογραμμή (Storyline):  Η εφαρμογή μιας εκδοχής της στην μη τυπική εκπαίδευση»

Μαρία Ντάβου – Γλωσσολόγος, εκπαιδευτικός, ερευνήτρια: «Θα διαβάσουμε ή θα παίξουμε;»-αυτό δε θα έπρεπε να είναι δίλημμα

Γιώργος Βαγιάκης – Μαθηματικός, παιδαγωγός, συνιδρυτής Roes Cooperativa: «Μαθηματικά σε κίνηση»

Όλγα Γιώτη – Εκπαιδευτικός, θεατροπαιδαγωγός, εμψυχώτρια ομάδων: «Ενδυνάμωση και εμψύχωση μιας πολυεθνικής ομάδας μέσω θεατρικών
τεχνικών»

Λαμπρινή Τσιλικιτίδου –Σύμβουλος σε Θέματα Εκπαίδευσης στο Γερμανικό κράτος, Παιδαγωγός και ιδρύτρια του familyways.online: «Απαλή Παιδαγωγική»

Βρείτε εδώ το πρόγραμμα με ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Η Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί μέσω Zoom τη Δευτέρα 14/06/2021 στις 16:00.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν! Απαιτείται έγκυρη προεγγραφή στην φόρμα συμμετοχής καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες. Για όσους επιθυμούν να λάβουν βεβαίωση συμμετοχής, θα πρέπει να το δηλώσουν στη αντίστοιχη φόρμα (κόστος βεβαίωσης 5 ευρώ).

Οι βεβαιώσεις συμμετοχής θα αποσταλούν μέσω της πλατφόρμας www.e-maild.com

Η συμμετοχή σας στο συνέδριο, θα αποτελούσε τιμή για την Πηγή Παιδείας, καθώς έτσι τίθενται οι βάσεις για έναν ουσιαστικό διάλογο για την εναλλακτική εκπαίδευση.

Επικοινωνία:

6948037123

tziakaev@gmail.com

pigipaideias@gmail.com

Διαφήμιση

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here